Американската мултинационална инвестиционна банка Ситигруп (Citigroup) ще започне от 14

...
Американската мултинационална инвестиционна банка Ситигруп (Citigroup) ще започне от 14
Коментари Харесай

Банка от Уолстрийт ще отпраща неваксинираните си служители

Американската мултинационална капиталова банка " Ситигруп " (Citigroup) ще стартира от 14 януари да ползва политиката " без ваксина няма работа ", съобщи Ройтерс, като се базира на осведомени източници. За сходна политика в банката за пръв път се заприказва през октомври предходната година.

Този ход идва в миг, когато финансовата промишленост, която от дълго време желае да се върне към нормалната си работа, се бори с това по какъв начин безвредно да върне служащите назад в офиса на фона на разпространяването на мощно заразния вид Omicron Коронавирус.

Подобна политика са въвели гиганти като Гугъл и United Airlines, въпреки и с друга степен на суровост.

От банката считат, че е пристигнало времето да стартират да следват насоките на администрацията на президента Джо Байдън, изискващи всички държавни чиновници да бъдат изцяло имунизирани, защото държавното управление е " огромен и значим " клиент на " Ситигруп ", показва шефът на отдел " Човешки запаси " в банката Сара Уехтър в пост в " Линкдин " (LinkedIn).

Според информация на " Блумбърг "  Citigroup ще изпрати чиновниците, които не съблюдават условията до тогава, в неплатен отпуск, като последният им ден на работа ще бъде в края на месеца.

Повече от 90% от чиновниците на Citigroup до момента са се ваксинирали и тази цифра бързо нараства, заяви още изданието, базирайки се на представител на Citigroup.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР