Американската компания „Линден Енерджи“ (Linden Energy Ltd.) купи 50% от

...
Американската компания „Линден Енерджи“ (Linden Energy Ltd.) купи 50% от
Коментари Харесай

Половината от Овергаз вече е американска

Американската компания „ Линден Енерджи “ (Linden Energy Ltd.) купи 50% от “Овергаз Инк.”. Президентът на Linden Energy Стивън Пейн и изпълнителният шеф на “Овергаз Инк.” Светослав Иванов подписаха контракта по време на самодейността “Три морета”, чийто хазаин е София.

На подписването участваха министрите на стопанската система и енергетиката Кирил Петков и Андрей Живков, а също по този начин посланикът на Съединени американски щати Н. Пр. Херо Мустафа.

Това не е първата инвестиция на „ Линден Енерджи “ на българския пазар. Американската компания е резервирала за интервал от 20 години 276 млн. куб. м (близо 10%) от потенциала на интерконектора сред България и Гърция, който още се строи и по този метод ще внася природен газ в България.

„ Ще е помогнем на „ Овергаз “ да разшири мрежата и потребителската си база, като гледаме и към Западните Балкани. Албания, Косово, да вземем за пример, нямат никаква газова мрежа “, сподели Пейн за желанията на „ Линден Енерджи “. Светослав Иванов уточни, че компанията следва да взе участие в планове като терминал за полутечен газ в Албания и друга газова инфраструктура в района.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР