Американската компания IonQ, която разработва съвременни квантови компютри, съобщи за

...
Американската компания IonQ, която разработва съвременни квантови компютри, съобщи за
Коментари Харесай

Стартираха имитация на човешка мисловна дейност на квантов компютър

Американската компания IonQ, която създава модерни квантови компютри, заяви за първите опити за преструване на човешката мисловна активност благодарение на квантови платформи. Целта на опита е да изследва фундаменталната опция за потребление на модели на човешкото знание и взимане на решения посредством квантов хардуер. Първите резултати са доста обнадеждаващи, оповестява компанията в научна обява.

Изследователите припомнят, че от над 60 години психолозите систематично се пробват да обхванат в тайната на човешкото знание за личното Аз и околната среда. Редица аспекти сочат, че мисловният път на индивида в някои връзки (а от време на време и в доста огромна степен) е зависещ на законите на квантовата възможност. Би било неправилно да се пропусне този миг и да не се опитаме да стартираме моделите за взимане на решения, изведени от психолозите, на квантови компютри. С подобаващите съставни елементи това ще докара до основаването на необикновено мощни принадлежности за прогнозиране на събития, както и ще сътвори предпоставки за появяването на всезнаещи управнически платформи.

Заедно с интернационален екип от учени IonQ съумя да сътвори квантови вериги, регистри и гейтове, които направиха допустима симулацията на човешката мисловна активност. Всъщност човешките умствени положения са кодирани в кубитите, което дава опция за тяхното манипулиране и приемане на избран резултат.

Това към този момент са единствено първите стъпки в новото направление, само че те имат капацитета да стигнат доста надалеч. Редица учени са срещу сходни опити, само че към този момент не може да се каже дали дали основаването на сходен квантов механизъм би могъл да заплаши човечеството.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР