Компанията Рутек АД планира да започне продажбите на дребно на

...
Компанията Рутек АД планира да започне продажбите на дребно на
Коментари Харесай

Русия възнамерява да започне продажбите на руския смартфон Р‑ФОН към 2025 година

Компанията Рутек АД възнамерява да стартира продажбите на дребно на първия си локален смарт телефон „ Р-ФОН “ някъде към 2025 година Това оповестява съветското издание Hi-Tech Mail.ru като се базира на ръководителя на „ Асоциацията на професионалните консуматори на обществени мрежи и месинджъри “ (АППСИМ) Владимир Зиков.

„ Р-ФОН “ бе показан през месец декември 2023 година Той работи въз основата на локалната операционна система „ “Роса Мобайл„ “, създадена от компанията „ СТЦ ИТ Роса “.

Според Зиков цената на R-FON ще бъде оповестена в близкото бъдеще. Като се имат поради спецификациите му, в това число 6,7-инчовия 120Hz AMOLED екран, 5000mAh батерия с 18W бързо зареждане, 50, 2 и 16MP камери и чип MediaTek Helio G99, смарт телефонът евентуално ще попадне в категорията на наличните устройства. Във всеки случай китайските смарт телефони с сходни характерности в Русия се продават за 20-25 хиляди рубли (около $270).

Остава обаче открит въпросът дали R-FON с този чип ще бъде настоящ през 2025 година, отбелязва изданието.

На въпроса на Hi-Tech Mail.ru да се съпоставя с някой прочут производител на смарт телефони, Зиков съобщи, че това не е AOSP [Android Open Source Project], тъй като драйверите за тази операционна система са със затворен код и биха могли да се употребяват за подслушване и следене. Ето за какво те сами си пишат драйверите, което е муден развой.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР