Американската компания Dreyer`s реши да промени името на своя фирмен

...
Американската компания Dreyer`s реши да промени името на своя фирмен
Коментари Харесай

Сладоледите Ескимо с променено име, за да не обиждат ескимосите - slava.bg

Американската компания Dreyer`s реши да промени името на своя фирмен „ Ескимо “, с цел да не унижава ескимосите - групата коренни нации, живеещи в Гренландия, Нунавут в Канада, Аляска и източните региони на съветската самостоятелна област Чукотка. Това заяви в петък в своята електронна версия The Wall Street Journal, представена от „ Фокус “.

Изданието се базира на Елизабел Маркес, основен маркетолог на Dreyer, дъщерно сдружение на швейцарската Nestle. „ Ние се ангажираме да реализираме расово тъждество и считаме термина за срамен “, сподели тя, визирайки сладкия десерт „ Ескимо къс “, който съставлява пласт от сладолед, затворен в шоколадова торта от двете страни.

Според вестника този артикул е изобретен през 1920 година от Кристиан Нелсън и сладкаря Ръсел Стоувър. Те патентоват изобретението си през 1922 година, а по-късно продават компанията в резултат на възходящата известност на сладоледа в Съединени американски щати. Компанията е купена от Dreyer`s през 2007 година В изображението и логото на продукта се употребява изображението на момче, облечено в кожената дреха на ескимосите, състояща се от панталони, риза без яка и шапка.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР