Американската арт-група „The Most Famous Artist“ призна в профила си

...
Американската арт-група „The Most Famous Artist“ призна в профила си
Коментари Харесай

Ето кой стои зад мистерията с монолита в Юта

Американската арт-група „ The Most Famous Artist “ призна в профила си в Instagram, че точно тя стои зад правенето и слагането на загадъчния монолит в пустинята в щата Юта. „ Ако под „ вие “ разбирате нас, то да “, дават отговор от групата в коментар под един от постовете дали те са създателите на обелиска.

„ The Most Famous Artist “ разгласяват и фотоси, на които се виждат мъже, които работят върху основаването на „ извънземния " обект. „ Нима желаете да кажете, че това не са били извънземни? “, написа в поста си арт-групата.

На уеб страницата си художниците акцентират, че могат да продадат " появилия " се в Юта железен обект против скромната сума от 45 000 $. Доставката може да се реализира за период сред 4 и 6 седмици.

Монолитът в Юта беше видян за първи път на 18 ноември от държавни чиновници с хеликоптери, помагащи на биолозите от дивата природа да преброяват овцете от въздуха. Лъскавият триъгълен дирек, който излизаше на към 3,5 метра от алените скали в южната част на Юта и явно направен от неръждаема стомана, бързо притегли стотици любопитни фенове, а славата му се популяризира по целия свят. Мнозина означиха сходството на обекта със странните извънземни монолити, провокирали големи скокове в човешкия напредък в класическия научно-фантастичен филм на Кубрик „ 2001: Космическа авантюра “.

Други одобриха появяването му като знакова през бурната година, в която светът беше обзет от пандемията COVID-19, и оптимистично спекулираха, че може да има изцяло разнообразни функционалности. „ Това е бутон за „ заличаване “ на 2020 година Може ли някой да го натисне бързо? “ пошегува се консуматор на Инстаграм. Някои наблюдаващи видяха аналогия на обекта с авангардното изкуство на Джон МакКракън, американски художник, живял известно време в близкото Ню Мексико и умрял през 2011 година

В края на ноември монолитът изчезна тъкмо толкоз мистериозно, както се появи. Дни по-късно екскурзоводът Силван Кристенсен си призна, че той и негови другари имат пръст в премахването на монолита.

Причината? Пустинята не е подготвена за нахлуването на туристи, които желаят да видят необикновената конструкция със личните си очи. „ Хората пристигаха с коли, рейсове, микробуси, хеликоптери, самолети, влакове, мотоциклети и електронни колела “, споделя той. И даже няма паркинг. И няма тоалетни. " Според Кристенсен любопитните са замърсили и отъпкали земята в близост. За да отбрани пустинята от по-нататъшни вреди, той и приятелите му решили да отстранен структурата.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР