Американецът Тим Самарас е известен в цял свят като ловецът

...
Американецът Тим Самарас е известен в цял свят като ловецът
Коментари Харесай

Ловецът на светкавици Тим Самарас

Американецът Тим Самарас е прочут в целия свят като ловецът на светкавици. През лятото е неговият сезон, защото тогава той не стопира да гони светкавиците с огромния си черен пикап.

Към пикапа му е закрепен огромен фургон, цялостен с високоскоростни камери и други типове снимачна техника. До кормилото на пикапа има мини компютър, с цел да може Тим Самарас да следи измененията на радиолокационната метеорологична карта, до момента в който кара към следващата мълния. Целта му е да я увековечи сега на появяването й.

Когато на екрана на компютъра му се появят кръгове, като централният е червен, това значи, че наоколо стартира да се развихря стихия. Тогава настава моментът на Тим Самарас, който следи светкавиците на монитора, появяващи се като дребни жълти кръстчета.

Тим Самарас, прочут още и като повелителят на светкавиците, мечтае да стане първият човек в света, който ще успее да снима раждането на една мълния.

 Ловецът на светкавици Тим Самарас

Тим Самарас живее в Лейкууд и е посветил над двадесет години от живота си на науката. Освен да преследва светкавици, той постоянно посвещава времето си на гонене на торнадо и на опити с електроника.

Той е приет от Книгата на върховете Гинес за единствения човек, който е направил видеозапис от вътрешността на торнадо. Интересът му към бурите е от шестия му рожден ден, когато е гледал „ Вълшебникът от Оз ”. " Мислех, че филмът е отегчителен, само че когато видях торнадото, всичко се промени вечно ", споделя Тим Самарас.

Според Тим Самарас да преследваш торнадо е доста по-вълнуващо от най-великата игра на света. Той работи дружно с екип и непрекъснато пътува, с цел да се опита да хване раждане на мълния. Той поучава всички, които желаят да преследват светкавици, да наблюдават непрекъснато метеорологичната конюнктура и да не подхващат дейности, които да застрашат здравето и сигурността им.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР