AMD ще развива няколко стратегически проекта в Ирландия(снимка: AMD) AMD обяви

...
AMD ще развива няколко стратегически проекта в Ирландия(снимка: AMD)
AMD обяви
Коментари Харесай

AMD насочва R&D инвестиции в Ирландия


AMD ще развива няколко стратегически плана в Ирландия
(снимка: AMD)

AMD разгласи проект да влага $135 милиона в Ирландия за интервал от четири години – за разширение на проучванията в адаптивните изчислителни среди, за развойна и инженерни действия. Инвестицията ще отвори 290 нови работни места за квалифицирани фрагменти, както и необятен набор от спомагателни работни места за поддръжка.

Средствата са предопределени за финансиране на няколко стратегически плана за научноизследователска и развойна активност, включително проекти за AI от последващо потомство, осведомителни центрове, мрежи и 6G информационна инфраструктура.

Новината беше публично оповестена в Дъблин през днешния ден от министъра на предприемачеството, търговията и заетостта Саймън Ковени, и Рут Котър, старши вицепрезидент маркетинг, връзки и човешки запаси в AMD. Новата инвестиция е подкрепена от ирландското държавно управление посредством IDA Ireland.   

„ Тази забележителна инвестиция освен ще поддържа нашия преуспяващ софтуерен бранш, само че също по този начин ще сътвори дълготрайни благоприятни условия за кариера както за експерти с огромен опит, по този начин и за новозавършили в региона на инженерните дисциплини ”, съобщи Саймън Ковени.

„ В продължение на съвсем три десетилетия Ирландия е водещ европейски център за научноизследователска и развойна активност, разработващ адаптивни изчислителни решения, черпейки от мощна и висококвалифицирана работна мощ. Чрез по-нататъшно вложение и разширение на нашето наличие в Дъблин и Корк, ние се ангажираме да продължим да подтикваме нововъведенията в Ирландия и да поддържаме европейската полупроводникова екосистема ”, сподели от своя страна Рут Котър.

Преди придобиването си AMD през 2022 година, Xilinx си партнираше с IDA Ireland за развиване на нововъведенията в региона на полупроводниците. Съвсем неотдавна, през 2017 година, Xilinx разгласи инвестиция от 40 милиона $ за разширение на своите проучвателен, развойни и инженерингови интервенции, както и за наемане на над 100 нови квалифицирани чиновници.  

Обектът в Ирландия е открит през 1994 година като първата особено основана площадка на Xilinx отвън Съединени американски щати и стартира активността си година по-късно с фокус върху производството, поддръжката на интервенциите, инженерните и административни услуги.

След придобиването на Xilinx, Ирландия в този момент е дом на един от най-големите обекти за научноизследователска и развойна активност на AMD в Европа със мощен опит в доставянето на артикули със забележителен търговски триумф, като фамилията полупроводникови артикули AMD Zynq UltraScale+ RFSoC.  
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР