Алтернативните източници на месо и аминокиселини ще помогнат на тялото

...
Алтернативните източници на месо и аминокиселини ще помогнат на тялото
Коментари Харесай

Алтернативните източници на месо по време на пости

Алтернативните източници на месо и аминокиселини ще оказват помощ на тялото да избегне тежък стрес поради ограничавания. Те са главният източник на протеин, който се синтезира от аминокиселини, виновни за метаболизма, енергийния метаболизъм и действието на централната нервна система.

Алтернативните източници на месо по време на пости:

Риба и морски блага

По време на Великия пост обаче такива ястия са позволени единствено в избрани дни: на Благовещение и Цветница. Можете да сварите рибена супа или да изпечете риба.

Зърнени храни

По-специално се предлага елда. Богата е на протеини. Но не съдържа глутен, който запушва стените на червата и предотвратява усвояването на потребните детайли. Експертите особено означават, че чувството за задоволеност след тази зърнена просвета продължава доста по-дълго, в сравнение с след ястие на други зърнени храни. Трябва да обърнете внимание и на киноата – 200 грама киноа ще сформират половината от дневната потребност от протеини. Овесените ядки са водещи в наличието на протеин. Ще сте сити за 4-5 часа и ще ви обезпечат витамини от група В, магнезий, калий и желязо. Обикновеният ориз съдържа малко протеини, само че кафявият съдържа към 10% от тях.

Бобови растения

Лещата, бобът и грахът имат протеиново наличие съвсем на равнището на пилешкото и телешкото месо. Но в това време те могат да причинят отичане и формиране на газове в червата. За да намалите този резултат върху тялото, бобовите растения би трябвало да бъдат авансово накиснати и измити.

Соеви артикули

Те могат да бъдат открити все по-често в магазините. Соевото и киселото мляко, месото и сиренето тофу ще оказват помощ на гладуващите, хората с хранителни алергии, вегетарианците и веганите.

Ядки

Те са цялостни със здравословни мазнини, витамини и макроелементи. Фъстъците и кашуто са 25% растителен протеин, до момента в който шамфъстъците, бадемите и лешниците са 18-20%. Трябва обаче да вземете поради високото наличие на калории в ядките и да ги употребявате като добавка към ястия.

Гъби

С право ги назовават „ горско месо “. Освен това, сушените имат повече изгоди и доста протеин. Ползват се в супите като източник на протеини и натурален подобрител на усета. Специалистите предлагат още гъбите да се комбинират с бобови или соеви артикули.

Зеленчуци

Те съдържат по-малко протеин от изброените разновидности, само че значимо преимущество е наличието им на фибри, които подкрепят чревната функционалност. По-добре е да готвите зеленчуци с гъби, елда или кафяв ориз.

Спирулина

Това водорасло се състои от 60% растителен протеин, който е елементарно смилаем. Вярно е, че спирулината има характерен усет, тъй че е по-лесно да се приема под формата на таблетки.

Източник: actualno

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР