Алтернатива има. Това написа във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия

...
Алтернатива има. Това написа във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия
Коментари Харесай

Нинова поиска отмяна на плоския данък

" Алтернатива има ". Това написа във Facebook водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и репликата ѝ бе представена от нейния пресцентър.

В поста се прецизира, че левицата внесе в Народното събрание различен бюджет за идната година. Тя подлага на критика държанието на държавното управление на Борисов, акцентирайки че в най-тежката рецесия ръководещите са протегнали ръка на най-уязвимите хора.

Вместо краткотрайни подаяния е нужно трайно решение на проблемите посредством фамилно подоходно облагане, безвъзмездни детски градини, преизчисляване на всички пенсии, разпределяне на нужните средства за асистенти на хора с увреждания, анулация на плоския налог върху приходите на физическите лица и опазване 10 % корпоративен, лечебните заведения нетърговски сдружения и понижено Данък добавена стойност на медикаменти, изясни различния бюджет водачът на опозицията.

" Преди два дни ръководещите вкараха в Народното събрание Кодекса на труда и се пробваха да лишават трудови права на работещите - тези, които създават и обезпечават стопанска система, налози, доходи и ще ни извадят от рецесията ", написа Корнелия Нинова.

По думите на Нинова и през днешния ден (при гласуването в Народното събрание на Закона за персоналната помощ - б.р.) ръководещите лишиха права на хора с увреждания.

" Навсякъде по света държавните управления се пробват първо да оказват помощ на слабите и беззащитните. Само у нас в най-тежката рецесия властта удря първо тях. И постоянно с едно пояснение - няма пари. Пари има, значимо е обаче защо се харчат ", сподели Нинова.

Първата работа на един общественик е да дефинира целите и групите хора, на които да се помогне. Безспорно през днешния ден целите са приходи и опазване на здравето. И несъмнено грижата за хората би трябвало да е насочена първо към най-нискодоходните групи - работещите небогати, младите фамилии, пенсионерите, хората с увреждания, сподели водачът на левицата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР