Алкалните храни са приятен и лесен начин да възвърнем баланса

...
Алкалните храни са приятен и лесен начин да възвърнем баланса
Коментари Харесай

Най-добрите алкални храни

Алкалните храни са прелестен и елементарен метод да възвърнем салдото в организма си, в случай че сме го изгубили, да увеличим силата си, да подобрим метаболизма и храносмилането, да подсилим имунитета си.

Това са храни, които съдържат субстанции, подпомагащи действието на всички процеси в организма, храни, които би трябвало да бъдат част от менюто ни, с цел да сме в положително здраве. Ето едни от най-хубавите алкални храни, които е хубаво да консумирате всекидневно.

 лимони

1. Лимон – първенецът по наличие на витамин С. Цитрусите са едни от най-хубавите алкални храни, а лимонът държи челната позиция и тук. Той е богат и на антиоксиданти, минерали и диетични фибри, което го прави превъзходен за всекидневна консумация. Естествен съперник на настинките, който усъвършенства имунната система.

2. Къдраво зеле – произлиза от семейство кръстоцветни зеленчуци и е прелестният зарзават, отличаващ се със способността си да понижава холестерола и да пречиства организма. С богато наличие на антиоксиданти, той понижава риска от развиването на ракови кафези и предотвратява киселинно увреждане.

 спанак

3. Спанак – един от най-здравословните артикули, известен с богатото си наличие на потребни детайли. Той съдържа витамини, минерали, фибри и протеини, които спомагат за вярното действие на процесите в организма. Алкалният детайл, който спанакът съдържа, е хлорофил.

4. Краставица – един от най-често употребяваните зеленчуци, изключително през топлите месеци. Неговото преимущество се крие в 95-те % вода, от които е формиран. Освен че е един от най-хубавите алкални храни, краставицата е и един от най-нискокалоричните хранителни артикули. Тя съдържа редица витамини и потребни субстанции, както и антиоксиданти, които предотвратяват появяването на хронични болести.

 авокадо

5. Авокадо – хората го заобикалят, поради високо наличие на мазнини, само че това са потребни мазнини, които не водят до повишаване на тежестта. Напротив, те спомага за понижаване равнищата на холестерола, киселинността. Авокадото има и противовъзпалителни свойства.

6. Броколи – децата им се мръщят, само че броколите са зарзават, който е наложителна част от менюто и то по няколко пъти седмично. С високо наличие на диетични фибри, антиоксиданти и хлорофил, те се подреждат измежду здравословните артикули, прочистващи организма и намаляващи киселинността в кръвта. Влияят позитивно върху метаболизма и имунитета.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР