Алжирската военната и политическа организация Фронтът Полисарио, която контролира 1/3

...
Алжирската военната и политическа организация Фронтът Полисарио, която контролира 1/3
Коментари Харесай

Политическа криза в Алжир заради влошено здраве на управляващи

Алжирската военната и политическа организация Фронтът Полисарио, която управлява 1/3 от Западна Сахара е с разтърсено управление, откакто водачът й е признат в болница на 15 септември, оповестяват мароканки медии.
По-голямата част от територията и популацията на Западна Сахара в Африка са Марокански, само че Алжир държи част от нея. Дългогодишният спорът сред Алжир и Мароко за Западна Сахара евентуално ще има развиване в близко бъдеще.

Генералният секретар на Фронтът Полисарио Брахим Гали първо е бил настанен в болница в Алжир, а по-късно изместен в друга, поради затруднения в здравословното му положение, написа Мoroccoworldnews. Гали страда от хепатит С в извънредно напреднал стадии, като провалите върху черният му дроб са довели до остра цироза.

Разузнавателните служби в Алжир, както и президентството, от където се поемат разноските за лекуването на ръководителят на Фронт Полисарио са изразили мощни терзания за здравословното му положение. Гали е именуван „ сламения човек на режима в Алжир “, а влошеното му здраве води до неприятни вероятности за режима, който той управлява в Сахара. Липсата му в управлението на Фронта утежнява и обрича на крах претенциите на Алжир за територията на Западна Сахара.

Опонентите на Гали в самата военна организация неведнъж са обръщали внимание на неприятното му здравословно положение още след избирането му за общоприет секретар на Фронт Полисаро и за президент на Расада през юли 2016 година Той печели с определян като сталиниски резултат от 93,16% от гласовете. Тогава Брахим Гали замества умрелия след дълго боледуване Мохамед Абделазиз.

Всъщност настойникът на Брахим Гали - алжирският президент Абделазиз Бутефика също има съществени проблеми със здравето си откакто претърпява мозъчен инсулт през 2013 година От тогава той рядко има обществени изяви, пишат още медиите в Мароко.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР