Алергиите не са толкова често срещани при животните, но определено

...
Алергиите не са толкова често срещани при животните, но определено
Коментари Харесай

Признаци, че домашният ви любимец има алергии

Алергиите не са толкоз постоянно срещани при животните, само че несъмнено съществуват. В някои случаи даже те могат да бъдат неприятни, а внезапната промяна на сезоните и времето може да отключи сходно заболяване във вашия любим. Ако усетите смяна в държанието му и избрани признаци, неотложно би трябвало да отидете на ветеринар. Както при хората, алергиите не могат да бъдат излекувани изцяло. Те просто се овладяват и би трябвало да се следи за това ситуацията да не излезе от надзор. Дърветата, храстите и поляните са най-вероятните места, където вашето животно може да получи алергия, а също така нечистата околна среда също може да се окаже причина за нещо сходно. Трябва да бъдете доста деликатни и да следите за следните признаци във вашето куче.

Сърбеж

Това е най-често срещаният признак, който е знак за алергия. Ако кучетата и котките постоянно се чешат или хапят, с цел да облекчат сърбежа, е доста евентуално да са алергични към нещо, което ги заобикаля. Бързо би трябвало да потърсите ветеринар и да го изкъпете с подобаващ шампоан, с цел да овладеете ситуацията.

Кожна зараза

Един от по-сериозните странични резултати на алергиите при домашните любимци е кожната зараза, която нормално е обвързвана с продължителен проблем. Ако инфекцията има доста неприятна миризма или домашният любим е латентен, липсва му вкус или не се почиства от нея в границите на 48 часа, неотложно би трябвало да потърсите помощ.

Загуба на четина

Това също може да бъде симптом за алергия. Пърхотът е постоянно срещан непряк резултат на алергиите, защото те могат мощно да изсушат кожата и да я накарат да се лющи. Ако вашият домакински любим се чеше задоволително мощно, с цел да провокира загуба на четина, евентуално е време да го заведете на ветеринар.

Често лизане на лапите

Докато котките постоянно облизват лапите си като естествена част от режима им на грижа, непрекъснатото олизване на лапите е постоянно срещан симптом на алергии при кучета. Триенето на лицето е сходно държание, което е обвързвано с химикали в имунната система, провокирани от алергии.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР