Ален Делон е най-известният френски актьор. Да, знам за Белмондо,

...
Ален Делон е най-известният френски актьор. Да, знам за Белмондо,
Коментари Харесай

Ален Делон - един неопитомен мъж на всички времена

Ален Делон е най-известният френски артист. Да, знам за Белмондо, Жан Габен, Депардийо, за Жан Рено или Венсан Касел. И не са единствено функциите и филмите. Има нещо в този човек, нещо друго и живо, нещо диво и неопитомено. И макар триумфа, славата, парите, многото вълнуващи връзки с най-красивите дами на не едно и две десетилетия, в Ален Делон остава нещо неуловимо, което не стопира да предизвика интереса на няколко генерации.



Филмографията на Ален Делон (роден на 8 ноември 1935 г.) е повече от богата - 95 функции в пълнометражни филми, мини сериали и телевизионни филми, продуцент на 30 заглавия, лична продуцентска компания. Той обаче не е доста обичан от критиците. Филмите му са награждавани - функциите в него - не, изключително на фона на славата му. Негови близки и сътрудници, хора от екипите, с които е снимал, споделят за него, че е леден, тесногръд, недодялан и самодостатъчен. И той евентуално е бил подобен, даже се появява прякор, над който той се надсмива с неразбиране: " студеният ангел ". Но Делон не е единствено това.

Зад триумфа и дамите, парите и придобивките, постоянно критиците му не помнят да виждат едно разрушено детство. Едно момче, останало единствено на себе си прекомерно рано и насила бързо да се оправя в живота, като се употребява с всички дивиденти на външния си тип. На 8 години е в интернат, тъй като и двамата му родители се женят настрана и основават свои фамилии. Периодично е прибиран от майка си и пребиван от втория си татко, Ален израства като гамен и последователно затваря всички порти на праведния живот във френската провинция. На 17 година отпътува на война в Индокитай, тогава френска колония, и изгубва дефинитивно всичките си илюзии. Когато през 1956 година Ален Делон се открива в Париж, той е подготвен за прочут живот без условности и го получава.



„ Когато в това е забъркана жена “ (1957) е първият му филм, там той играе разбойник. Роля, която Делон добре ще познае през годините и която въобще не му е непозната. Франция полудява по сините очи и хладнокръвието на младока. Всички желаят да знаят името му. Следват „ Роко и неговите братя “ (1960), а в „ Гепардът “ на Лукино Висконти Ален Делон е същинска звезда. Следващите му по-значителни функции са „ Самураят “ (1967), „ Басейнът “ (1969), „ Сицилианският клан “ (1969), „ Борсалино “ (1970), „ Двама мъже в града “ (1973), а „ Господин Клайн “ (1976) му носи и премия Сезар за мъжка роля - единственото отличие в кариерата му. 70-те трансформират Делон в икона - студен градски безсрамник, корав юначага с минало, любим на дамите, почитан от мъжете, комплициран темперамент от двете страни на закона. Следват „ Като бумеранг “ (1976), „ Смъртта на един непрокопсаник “ (1977), „ Трима мъже за ликвидиране “ (1980), „ За кожата на един служител на реда “ (1981), „ Неукротимият " (1983).



Славата на Ален Делон е поделена сред филмите му и персоналния му живот. Той завърта главите на доста свои партньорки, старлетките са по петите му, само че Ален Делон до сегашния миг е сложен мъж и нито една жена не съумява да смири буйния му темперамент, в който с идентична мощ се съчетават колебливост и егоцентризъм и буйно отдаване и фамилиарност. Още млад, през 1958 година на летището за фотосите на кино лентата " Кристина " Ален Делон обезпокоеното посреща Роми Шнайдер с букет рози. Любовта им е буйна, дълбока и трае 5 години, след които Шнайдер не може да се възвърне.


С Роми Шнайдер.

От 1964 до 1969 Ален Делон се дами за Натали Бартелеми, от която има наследник - Антъни Делон, също артист през днешния ден, с който дълго време имат комплицирани връзки. Идиличното семейство обаче не трае дълго. Още през 1969 година той стартира връзка с Мирей Дарк, с която обаче не може да има деца, поради слабото й сърце. Те са дружно 11 години, след които той се утешава при Ан Парийо. Последната му дълга връзка е с манекенката Розали ван Бреемен, от която има наследник и щерка. Ален Фабиан Делон и Анушка Делон също са актьори. През 2001 се развежда с Бреемен и от този момент не е свързвал името си публично с друга жена за по-значителен интервал.


С Натали Делон.


С Мирей Дарк.


Ален, Натали и Антъни Делон.


С последната си връзка и двете си по-малки деца.

Ален Делон не се изчерпва даже и с това - той е приказен предприемач, при което името му няма нищо общо. Печели от всяко начинание, внушителна е сбирката му от творби на изкуството, само че най-страстна обич, с изключение на дамите и изкуството си, той има към животните. Това е основата на дългогодишното му другарство с Бриджит Бардо, за което и двамата се кълнат, че в никакъв случай не се прекрачвали границите, въпреки през 60-те да са най-горещите французи в света. Ален Делон е един от най-ярките благодетели за организации за отбрана правата на животните и самичък той отглежда доста.



През годините Ален Делон остава знак на комплициран мъжки темперамент, зад който се борят доста пристрастености, недостатъци и гений, подплатени с хубост, сексапил и рисково наличие. Сега, когато се откриват от ден на ден детайлности за персоналния му живот, архивни фотоси, ореолът към неговата персона става все по-носталгичен, малко спорен, само че постоянно ослепителен. Ореол на един мъж, постоянно правилен на себе си.









Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР