Алексей Навални, известен като политически опонент на руския президент Владимир

...
Алексей Навални, известен като политически опонент на руския президент Владимир
Коментари Харесай

Опонент на Путин се оплака от тормоз от руските власти

Алексей Навални, прочут като политически конкурент на съветския президент Владимир Путин, съобщи на съвещание на Европейския съд за правата на индивида (ЕСПЧ), че е подложен на тормоз от съветските управляващи. И изиска от съдиите да признаят " политическа мотивация " в многочислените му арести, съобщи Франс прес, представена от Нова телевизия.
" През последните години бях арестуван не по-малко от седем пъти. Миналата година прекарах два месец в килия, тъй като упражних правото ни на свободно събиране ", сподели Навални пред 17-те съдии на Голямата камара, висшата инстанция на Европейски съд по правата на човека, в Страсбург. И уточни, че " вероятността това да е станало без политическо координиране е също толкоз слаба, едвам срещнем динозавър в този съд ". Той получи възбрана да взе участие в президентските избори в страната на 18 март.
На съвещанието представителите на съветското държавно управление отхвърлиха причините на отбраната на Навални и отхвърлиха да има политическа мотивация. Те подсетиха, че управляващите би трябвало да бъдат авансово уведомявани за всяко публично събиране, както се прави и другаде в Европа. " Законът е прибавен по рационален и нормален метод, което значи, че молителят няма съображение за тъжба ", обявиха те.
Представителите на Русия настояха, че съветската полиция е реагирала съразмерно на демонстрациите и че ролята на страната е да подсигурява публичния ред. Те обявиха, че Навални неведнъж е пренебрегвал и нарушавал закона и го упрекнаха, че " се изкарва жертва ".
Решението на Европейски съд по правата на човека по проблема на Навални се чака след няколко месеца.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР