Александрина и Петър Андрееви от Велико Търново започнаха семейния си

...
Александрина и Петър Андрееви от Велико Търново започнаха семейния си
Коментари Харесай

Шапки долу! Тези младоженци направиха нещо велико!

Александрина и Петър Андрееви от Велико Търново започнаха фамилния си живот с доблестен жест. Те подариха на отделението по неонатология в МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов “ в старопрестолния град 1000 лева, които събраха по време на сватбата си, като категорично обяснили на гостите, че не желаят букети, а паричната им стойност, с цел да осъществят идеята си. В понеделник младоженците посетиха бебешката реанимация и се убедиха, че сумата е отишла на най-правилното място.

Приказката на двамата влюбени стартира преди 2 години. Известно време ги разделяло разстояние, само че възприятията преборили всевъзможни спънки. Предложението за брак било добре замислено и планувано от Петър. Той паднал на колене на плажа на гръцкия остров Тасос по залез слънце, с пръстен в ръка и към свещи, подредени във формата на сърце. Още тогава почнала огромната подготовка за щастливия ден на сватбата, а в края на зимата Петър потърси съдействието на " Борба “ за концепция къде да насочат средства, които желаят да дарят от венчавката. Ние им предложихме да подкрепят отделението по неонатология в търновската болница и двамата влюбени одобриха драговолно концепцията.

На 16 юни Александрина и Петър си споделиха " Да " в Калояновата цитадела в Арбанаси, а очевидци на любовта им бяха 130 посетители. Всички те поддържаха благородната самодейност на младото семейство. " Сред гостите имахме доктор. Д-р Виктор Точков, синът на доктор Валентин Точков – началника на отделението по педиатрия. Той бе във екстаз от концепцията да подкрепим неонатологията и показа, че във времена, в които опазването на здравето не е задоволително добре финансирано – това е най-хубавото, което можем да създадем “, описа Петър.

В петък младото семейство преведе сумата от 1000 лева по банковата сметка на болничното заведение, а през вчерашния ден посети отделението по неонатология, където ги разведе старшата здравна сестра Мария Нешева. Тя им показа дребните пациенти, които лежат сега в звеното, и положителната инсталация, с която разполагат лекарите. Съпрузите за първи път виждат онлайн толкоз дребни пеленачета и не съумяха да скрият сълзите си.

Двамата с голямо любознание разпитваха за методите за лекуване и грижите за бебетата, които поставя личният състав. Останаха удовлетворени от отговора на старшата сестра, че всички деца, родени и настанени в неонатологията в деня на сватбата им, към този момент са изписани и са в прегръдките на родителите си у дома

" Очаровани сме от битовите условия и техническото въоръжение в бранша. Всичко наподобява доста съвременно и изпипано. Смятаме, че направихме най-хубавия избор, като дарихме точно тук средствата “, съобщи Александрина.

Сестра Нешева показа, че това са първите младоженци, дарили средства за отделението. По нейни думи сумата е задоволителна за закупуването на специфичен датчик за мониторно наблюдаване, който се слага на ръчичката или крачето на бебетата и дава 24-часова информация за виталните му индикатори. Тя изясни, че той е доста скъп за лекуването на децата, употребява се еднократно и по тази причина потребността от него е непрестанна. Като знак на признателност подари на младото семейство бебешки шампоан и пожела скоро да се видят още веднъж, само че тогава към този момент да ги поздрави, че са станали родители.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР