Александър Зверев е новият шампион на турнира от серията “Мастърс”

...
Александър Зверев е новият шампион на турнира от серията “Мастърс”
Коментари Харесай

Зверев подчини Тийм на финала в Мадрид

Александър Зверев е новият първенец на шампионата от серията “Мастърс” в Мадрид. На финала поставеният под №2 немец надигра с 6:4, 6:4 австриеца Доминик Тийм (№5) след 1 час и 18 минути игра.

Мачът стартира по най-хубавия вероятен за Зверев метод,с лед като 21-годишният немец съумя да осъществя пробив още в първия гейм в срещата. Зверев затвърди пробива, а по-късно без особени компликации поддържаше задатъка си в резултата и затвори първата част, макар че в 10-ия гейм Тийм направи каквото можа, с цел да удължи сета, само че не съумя да стигне до брейкпойнт.

Вторият сет се разви по еднакъв на първия метод - ранен пробив и задатък от 2:0 за Зверев наклониха везните съществено в интерес на германеца. Зверев не даваше шансове на противника си в своите подавания и без изключително напрежение стигна до крайния триумф.

За третия в международната класация Зверев това е осма купа в кариерата му и втора за годината след тази в Мюнхен, която завоюва преди седмица. Германецът завоюва през днешния ден трети трофей от категорията “Мастърс”, а през идната седмица ще пази миналогодишната си купа в Рим.

24-годишният Тийм пък остава с 9 трофеи, като към този момент има 6 изгубени финала. Австриецът може да бъде повече от удовлетворен от представянето си в испанската столица, откакто на 1/4-финалите отстрани в два сета Краля на клея Рафаел Надал (Испания).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР