Александър Везенков записа личен рекорд по отбелязани точки в НБА

...
Александър Везенков записа личен рекорд по отбелязани точки в НБА
Коментари Харесай

Везенков записа лични рекорди в НБА, но Сакраменто загуби

Александър Везенков записа персонален връх по маркирани точки в НБА (13), само че отборът му " Сакраменто Кингс " загуби вкъщи от " Лос Анджелис Клипърс " със 117:131 (27:35, 23:37, 31:30, 36:29) в мач от постоянния сезон.

" Кралете " имат 10 победи и 7 загуби от началото на сезона и заемат второ място в Тихоокеанската дивизия, а Клипърс са с баланс от 8-9. На 3 декември " Сакраменто " ще бъде хазаин на първенеца " Денвър ".

Везенков влезе в игра в края на първата четвърт и към 13-те си точки добави 5 " битки " за 24:28 минути на игрището. Това е най-дългият му престой в игра дотук. Българинът записа 5 от 7 в стрелбата (3/5 от тройката). Ефективността му също бе доста висока.

" Кралете " играха и 24 часа по-рано - в шампионата In-season, като имаха извоюван трагично труден двубой, а тежестта още веднъж падна върху главните играчи, измежду които бе и Сашо. 

Гардът Диарън Фокс направи следващ огромен мач и записа 40 точки и 5 " битки " за " Сакраменто ". Малик Монк се отличи с 15 т., а Домантас Сабонис се регистрира с 11 т. и 5 " битки ".

Кауай Ленърд беше най-полезен за " Клипърс " с 34 т. и 9 " битки ". Джеймс Хардън добави 26 т., 6 асистенции и 5 отнети топки. Ветеранът Ръсел Уестбрук способства с 9 т. и 8 асистенции, откакто влезе още веднъж от пейката за гостите. Той стана третият деен състезател от НБА, който доближава 38 000 изиграни минути.

Гостите се показаха мощно през първо полувреме, след което водеха със 72:50 и до края съумяха да удържат преднината си. Най-големият проблем за " кралете " беше офанзивата.

" Сакраменто "  изоставаше с 25 т. в началото на третата четвърт и не се приближи на по-малко от 13 по-късно. " Клипърс " поведе с 21 т. след 36 минути, а в заключителната част превъзходството на отбора продължи.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР