Александър Везенков за пореден път се превърна в основен фактор

...
Александър Везенков за пореден път се превърна в основен фактор
Коментари Харесай

Везенков отново е MVP в Евролигата по баскетбол

Александър Везенков за следващ път се трансформира в главен фактор за триумф на Олимпиакос в Евролигата, като това му донесе оценката MVP на 8-ия кръг. Олимпиакос надви над Байерн Мюнхен с 81:71 в мач от осмия кръг в зала „ Ауди Доум “ и записа втора поредна и общо шеста победа от началото на акцията. Българинът реализира 20 точки, 13 битки, 4 асистенции, 1 отнета топка и 1 чадър за 30 минути игра. Така стрелецът стана за трети път най-полезен състезател в Евролигата този сезон.

При стрелбата си той бе 2/2 от близка отдалеченост, 2/5 оттатък дъгата и 10/10 от линията за осъществяване на наказателни удари. Всичко това му донесе коефициент на потребно деяние от 43, което се оказа персонален връх за него в най-престижната клубна конкуренция на Стария континент, както и клубен връх в историята на „ червено-белите “.

Unstoppable

Tonight against Bayern
MVP, career high and Highest PIR in OlympiacosBC History!

Not bad Sasha Vezenkov!
— Olympiacos B.C. (@olympiacosbc)

На второ място след мачовете в осмия кръг е сърбинът Василие Мицич от Анадолу Ефес Истанбул, чиито 22 точки, 5 асистенции и 4 откраднати топки способстваха за домакинската победа с 96:86 против Барселона. Трети най-резултатен в класацията за MVP е австралиецът Данте Ексум, който записва 21 точки, 5 асистенции, 4 битки и 2 отнети топки в мача на Партизан с Макаби Тел Авив, който сръбския отбор завоюва с 96:88.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР