Александър Везенков проби в много престижна класация. Голямата звезда на

...
Александър Везенков проби в много престижна класация. Голямата звезда на
Коментари Харесай

Везенков влезе в историята на Евролигата

Александър Везенков проби в доста влиятелна ранглиста. Голямата звезда на българския баскетбол е в Топ 30 на всички времена на Евролигата по повод званието “MVP на кръга ”. 27-годишното крило на Олимпиакос бе определен за пети път в кариерата си за най-хубав, откакто реализира феноменални индикатори за успеха на Жалгирис с 90:80. Везенков приключи с 23 точки и 14 битки за коефициент на потребно деяние от 37.
 Мощен дабъл-дабъл на Везенков носи втора поредна победа на Олимпиакос Мощен дабъл-дабъл на Везенков носи втора поредна победа на Олимпиакос
“Най значима е успеха. Когато тимът играе добре, всичко останало е на назад във времето. Радвам се, че съумявам да извинявам доверието и благодаря на съотборниците си, които ме поддържат и без чиито старания нищо от това няма да е допустимо и да има значение ”, установи Алекс.

Благодарение на това си показване българинът се трансформира в 29-ия баскетболист в историята на Евролигата, който е избиран пет или повече пъти за MVP на кръга в шампионата. Той се подрежда до митове като Димитрис Диамантидис, Андрей Кириленко и Милош Теодосич, които също са посочвани пет пъти за най-хубав на даден кръг. На върха по този индикатор е Нандо де Коло. Французинът има 16 звания за MVP на кръга, като води с две пред Шейн Ларкин.
 Везенков е MVP на втория кръг в Евролигата Везенков е MVP на втория кръг в Евролигата
В идващия кръг Везенков и компания ги чака нова сериозна борба. След като удариха Барселона с 80:70 като посетител, в този момент “червено-белите ” се изправят против Реал в Мадрид. Двубоят е в сряда от 21:45 часа, а грандът от Пирея ще опита да продължи съвършения си ход в Евролигата досега. Успех над “белия балет ” ще затвърди упоритостите на момчетата на Йоргос Барцокас да повторят представянето си от предишния сезон, когато влязоха във Финалната четворка.

“Тема Спорт ”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР