Александър Везенков и Олимпиакос за втора поредна година вдигнаха Купата

...
Александър Везенков и Олимпиакос за втора поредна година вдигнаха Купата
Коментари Харесай

Олимпиакос спечели 11-а Купа на Гърция, Везенков отново №1

Александър Везенков и Олимпиакос за втора поредна година подвигнаха Купата на Гърция. Във финала, в Ираклион българинът и тимът му бяха безапелационни против Перистери след 85:57. Трофеят е под №11 във витрината на „ червено-белите “

Българинът бе с основен принос за триумфа 27-годишният баскетболист осъществя 20 точки за Олимпиакос. Освен това, той добави към статистиката си 5 битки и 5 асистенции за 20 минути на паркета като титуляр. 206-сантиметровото крило получи и премията за MVP във финала.

От неговите сътрудници Алек Питърс се регистрира с 26 точки, в това число 8 тройки. Мустафа Фал финишира с 13 и 5 битки. Димитрис Морайтис бе най-резултатен за Перистери с 16 точки.

Двубоят стартира с минута безмълвие в памет на жертвите от земетресенията в Турция и Сирия.

Олимпиакос и Александър Везенков си осигуриха двуцифрен задатък още в края на първата част, откакто дръпнаха с 16 точки. До финалната сирена тимът на българския национал не изпусна водачеството, приключвайки с общо 14 тройки от 29 опита, както и с общо 35 битки и 26 асистенции.

" Бахме доста съсредоточени в отбрана през цялото време. Перистери има доста добър треньор. Това беше втората ни цел за този сезон и успяхме да я осъществим. Остават още две. Опитваме се да играем верен баскетбол с правилата, заложени от треньора. Ще има сложни и положителни времена. Не ставаме сработен тим от нищото. Напреднахме доста. Работим доста, разбираме се добре и това се отразява на терена. В Перистери бяха изтощени от натоварената стратегия. В този клуб има забележителни хора, те са почтени за почитание ", показа пред медиите в южната ни съседка Александър Везенков след мача. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР