Александър Лукашенко нареди от понеделник стачкуващите предприятия да бъдат затваряни,

...
Александър Лукашенко нареди от понеделник стачкуващите предприятия да бъдат затваряни,
Коментари Харесай

Лукашенко побесня, ще затваря заводи

Александър Лукашенко подреди от понеделник стачкуващите предприятия да бъдат затваряни, оповестява РИА Новости.

" Ако някой не желае да работи, губернаторите и ръководителите на изпълнителните комитети не би трябвало да го принуждават. Няма потребност. Така или другояче няма да го накараме и да го убедим. Страната ще оцелее. Но в случай че едно дружество не работи, от понеделник слагаме катинара на портала и го затваряме. Хората ще се успокоят и ще решим кого да поканим да работи в това дружество “, съобщи президентът на протест в град Гродно, покрай границата с Полша.

Лукашенко е изправен пред най-голямото предизвикателство за 26-те си години на власт, откакто от близо две седмици сънародниците му стачкуват всеобщо по улиците на доста градове в страната против резултатите от президентските избори на 9 август, които считат за подправени. В митингите вземат участие и служащи от голям брой държавни индустриални предприятия. Лукашенко отхвърля да е имало каквито и да било изборни измами. Основната му съперничка на изборите Светлана Тихановска избяга в прилежаща Литва.

Без да посочва никого, Лукашенко съобщи на днешния протест пред свои поддръжници, че уредниците на безредиците в страната се намират в чужбина, а участниците в митингите получават оттова финансова помощ, както и политическа поддръжка от водачите на тези страни, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР