Александър Андреев, Лично мен изобщо не ме интересува колко пари

...
Александър Андреев, Лично мен изобщо не ме интересува колко пари
Коментари Харесай

Колко пари има Слави Трифонов?

Александър Андреев,

Лично мен въобще не ме интересува какъв брой пари има господин Трифонов. Но неговите гласоподаватели сигурно желаят да схванат. И сигурно сутрин-обед-вечер се питат: какъв брой пари има Слави?

Защото точно господин Трифонов, техният Слави, е подхранил в душите им тези усеща: безконечната недоверчивост и даже ненавист към елитите, нападателната злоба и желанието в последна сметка да им мацнеш един в муцуната, че да запомнят за цялостен живот по кое време са лъгали и грабили българския народ. Но доколкото самият техен Слави, шоуменът и водачът на Има Такъв Народ господин Станислав Трифонов, от дълго време се е записал измежду елитите в дребна България, внезапно се оказва, че същият този " български народ " като че ли би трябвало и на него да му мацне един в муцуната…

Как Слави влезе в личния си капан

Г-н Трифонов пропусна да подаде имуществена декларация, само че този пропуск бързо се оказа по-малката му неточност. Със своите увъртания, тръгнали в началото през устата на господин Тошко Йорданов и траяли след това като гузни и неубедителни заклинания в профила му във Facebook, господин Трифонов с гръм и тропот влезе в личния си популистки капан. И за всички стана ясно, че патетичните обети в името на " суверена " са били просто димна завеса, а господин Трифонов се е записал освен измежду елита, само че и в листата " всинца са маскари ", който през годините се трансформира в един от най-търсените артикули таман на неговото шоу. А, както към този момент стана дума, една част от упоменатия " български народ " в действителност доста държи да знае какъв брой пари имат богатите - и ужасно завижда.

Да, хората, които ръководят страната, би трябвало да бъдат финансово и имуществено " транспарантни " - няма подозрение. Та нали всяко даже най-мимолетно съмнение, че са злоупотребили с властта, с цел да си набират облаги, би трябвало да ги дисквалифицира като политици. Но когато въпросната страна е България, нещата наподобяват малко по-различно. Една сериозна част от жителите на тази страна позволяват години наред да ги ръководят корумпирани политически структури - просто тъй като за тази част от жителите то си е " в реда на нещата ", пък и всеки всред тях, когато му се постанова, дава своя принос най-малко за дребната корупция. С други думи: да си подкупен не е грях, грях е обаче да си богат.

Как публиката ще накаже господин Трифонов

Тъкмо това чувство беше култивирано у доста хора в България през последните десетилетия - и то с дейния принос на господин Станислав Трифонов и неговото шоу. Това чувство, което изкорубва публичната подчиненост, тъй като афишира за грях не толкоз беззаконието, кражбите и корупцията, колкото самия факт, че си богат и принадлежиш към някакъв народен хайлайф.

Допускам, че господин Станислав Трифонов е спечелил парите си по почтен метод - точно тъй като през тези десетилетия в България имаше задоволително огромна аудитория за неговите популистки послания. Сега обаче се оказва, че тъкмо извоюваните по този метод пари и статут разгневяват тази аудитория (възпитана таман от него да бъде гневлива) - и тя ще го накаже на идващите избори. Защото занапред се вижда, че господин Трифонов и Има Такъв Народ ще останат отвън идващия парламент.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР