Алекс Джоунс - американският теоретик на конспирацията, който е изправен

...
Алекс Джоунс - американският теоретик на конспирацията, който е изправен
Коментари Харесай

Американският сайт за конспирации Infowars обяви фалит

Алекс Джоунс - американският теоретик на конспирацията, който е изправен пред голям брой правосъдни каузи за клюка от родители на жертви на всеобщо ликвидиране, което той назова машинация, е оповестил банкрут за своя извънредно десен уеб страница Infowars, заяви Агенция Франс Прес, базирайки се на документи. Подаването на молба за отбрана от банкрут, известна още като " глава 11 ", има за цел да замрази гражданските правосъдни производства, до момента в който се приготвят проекти за възобновяване на компанията, която може да продължи да действа.

Известната, само че мощно спорна фигура на американската десница и популяризатор на голям брой опровергани тайни теории от години е съден от родителите на жертвите на стрелбата в учебно заведение " Санди Хук " в Кънектикът през 2012 година Джоунс твърди, че всеобщото ликвидиране, при което починаха 26 души, в това число 20 деца, е подправено събитие, инсценирано от деятели против оръжията.

Родителите са поискали от Джоунс да показа счетоводни документи, които съгласно тях демонстрират, че той е спечелил милиони долари, разпространявайки сходна дезинформация. Оттогава Джоунс признава, че убийствата в Санди Хук са били същински. Срещу 48-годишния Джоунс, упрекван от мнозина като сътрудник по провокативна дезинформация и лъжец, се водят правосъдни каузи в съдилища в Тексас и Кънектикът, където претърпя правни неуспехи. През ноември арбитър в Кънектикът постанови, че той носи гражданска отговорност и може да бъде наказан да заплати обезщетение. Фалитът, подаден в съд по неплатежоспособност в Тексас, включва и фирмите на Джоунс IWHealth и Prison Planet TV. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР