Алехандро Давидович Фокина беше извоювал едва седем гейма в предходните

...
Алехандро Давидович Фокина беше извоювал едва седем гейма в предходните
Коментари Харесай

Фокина: Фен съм на Джокович и гледам всичките му мачове; бях готов за война

Алехандро Давидович Фокина беше извоювал едвам седем гейма в предходните си две срещи с Новак Джокович, но през вчерашния ден откри метод напълно да обърне трендовете в своя изгода и се възползва от съмненията на международния номер едно, който не беше взе участие в съревнования отдавна насам и се оказа надалеч от най-хубавото си игрово и кондиционно положение. Самият испанец не скри голямата си наслада от триумфа си, споделяйки следното пред публицистите:

" Тази победа е извънредно специфична за мен, тъй като израснах, гледайки мачовете на Ноле и съм огромен негов почитател. Следя го на всеки един шампионат, следя всеки негов мач и е необикновено да печеля против международния номер едно пред претъпкан корт на Мастърса в Монте Карло. Невероятно съм благополучен сега. Започнах добре, защото знаех от какъв брой от дълго време не е играл той и това ми даде спомагателна доза самочувствие. Моята треньор въобще не ми е давал някакви тактически препоръки, а просто ми сподели да се боря за всяка една точка. Точно по този начин и направих. Хвърлях се по корта и въобще не ме интересуваше дали нещата наподобяват безнадеждни.

Бях обхванат напълно от мача, като щях да направя безусловно всичко, с цел да реализира триумф. Джокович ме размаза при предходните ни две срещи, само че постоянно изпитваш голямо нервно напрежение при първите си мачове с членовете на Голямата тройка и през днешния ден бях надалеч по-спокоен. Беше тежко от психическа позиция, откакто Новак завоюва втория сет, единствено че усещах по какъв начин играя в действителност доста добре и останах положителен. Бях квалифициран за война на корта. Концентрирах се върху всяко последващо разиграване и направих мощен старт на решаващата част, което ми оказа помощ да победя " - разяснява 22-годишният ибериец.

Източник: ATP

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР