Актьорите от Народния театър Иван Вазов написаха отворено писмо до

...
Актьорите от Народния театър Иван Вазов написаха отворено писмо до
Коментари Харесай

Актьори от Народния театър - с отворено писмо до Радев и Минеков

Актьорите от Народния спектакъл „ Иван Вазов ” написаха отворено писмо до президента Румен Радев, културния министър Велислав Минеков и ръководителя на Комисията по културата и медиите в Народно събрание Иван Ченчев.

В него те приканват решенията да се взимат в границите на театъра, там да се вземат решение и проблемите. Те показаха поддръжката си за шефа Васил Василев и подчертаха, че му имат цялостно доверие за метода, по който управлява „ Иван Вазов ”.

Публикуваме текста без редакторска интервенция:

Преди към половин година господин Васил Василев завоюва състезанието за шеф на Народен спектакъл „ Иван Вазов “. Дори за този къс интервал той, подкрепян от екипа си, съумя да сътвори здрава и великодушна на креативен благоприятни условия среда:

●      Събра сериозен режисьорски екип;

●      Отвори сцена за млади режисьори;

●      Покани едни от най-големите имена в актуалния европейски спектакъл да работят с трупата;

●      Откри нови театрални пространства;

●      Възстанови непозволено свалени представления;

●      Подкрепи креативен начинания и планове на сътрудници от трупата;

●      Повиши актьорските възнаграждения;

●      Привлече младежи със актуален инстикт и разбирания в разнообразни отдели на театъра;

●      Инициира участието на Народния спектакъл в интернационалната мрежа „ Европейска театрална спогодба “, организация, която спомага за реализирането на взаимни планове и продан сред огромни европейски театри.

Театърът проработи на цялостни обороти с ново чувство за смисъл.

Да дишаш, до момента в който работиш, да виждаш небосвод и действителни благоприятни условия, да си цялостен с сила и задоволеност, когато влизаш в театъра, е прекомерно скъп подарък!

Вярваме, че господин Васил Василев има качествата и волята да продължи по този път. Надяваме се, че зараждащите проблеми ще бъдат решавани. От нас. Тук. В Театъра. Където изкуството е приоритет. Както за нас, по този начин и за феновете!

Припомняме, че режисьорът Александър Морфов упрекна пиара на Народния спектакъл Велислава Кръстева в политическа агитация. В отговор тя го назова принудител. С писмо до медиите Александър Морфов, който е основен режисьор в Народния спектакъл „ Иван Вазов ” призна, че той е написал " Изчезвай " на вратата на Кръстева и е изкъртил табелката с името ѝ. А причина са изборите на 2-ри октомври, когато тя съпровожда почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган до изборната секция. Кръстева беше дълготраен пиар и представител на партията.

Самият Минеков изиска цялостна инспекция на активността на Народния спектакъл при новото му управление.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР