Актьорите от Драматичен театър Гео Милев“ в Стара Загора ще

...
Актьорите от Драматичен театър Гео Милев“ в Стара Загора ще
Коментари Харесай

Поезия в автобуса за Деня на театъра в Стара Загора

Актьорите от Драматичен спектакъл „ Гео Милев “ в Стара Загора ще разкрият магичния свят на поезията в градския превоз. Инициативата на гениите е във връзка Международния ден на театъра – 27 март.

От 8.00 до 10.00 часа, в рейсовете, обслужващи линии №13 и №20, от  8.00 до 10.00 часа, пет от обичаните старозагорски театрали ще вдъхнат живот на редове, излезли отдолу под перото на български и международни създатели. Атрактивната презентация ще сътворят Христофор Недков, Елена Азалова, Мария Енева, Димитър Митев и Диана Найденова. Част от репертоара на пътуващата лирика включва и драматизиран фрагмент от романа „ Възвишение “ на Милен Русков.
-->
Няколко тематични събития ще бележат празника под липите – за най-малките фенове на изкуството 17 март ще бъде ден за среща с артисти, взор зад кулисите, както и разходка из гримьорните след представлението „ Чичовци “, което ще се изиграе в 11.30 часа. Същата опция ще има и дребната аудитория, която избере 23 март за запознаване със „ Суматоха “ – началото е от 14.00 часа.

По мотив празника, конкурс „ Нарисувай ми спектакъл “ ще търси най-добре запечатаните в картина герои или моменти от спектакли на старозагорския спектакъл „ Гео Милев “. След това, жури ще реши кои произведения да украсят фоайето на 2-рия етаж на Културен център „ Стара Загора “. Откриването на експозицията е от 13.00 часа. 

Изложбата „ Сцени от предишното “ ще извади архивите на театъра от 13.00 часа във фоайето на 1-вия етаж на Културния център.  

Кулминацията на празничния ден ще бъде спектакълът „ Иконите спят “, който показва последните месеци от живота на Гео Милев в неговото най-близко обграждане – Мила Геомилева, Николай Хрелков, Христо Ясенов, Марко Марчевски, Георги Шейтанов. Това е история за ежедневните борби и сложните решения, за волята да твориш макар рестриктивните мерки... И за безусловната религия в Свободата.  Началото е от 19.00 часа. Час по-рано, Общински духов оркестър ще внесе нотка лукс на пешеходната зона пред Културния център дружно с актьорите от театъра.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР