Актьорът Брад Пит разкри своята битка с алкохолизма през миналата

...
Актьорът Брад Пит разкри своята битка с алкохолизма през миналата
Коментари Харесай

Брад Пит и функционалният алкохолизъм

Актьорът Брад Пит разкри своята борба с алкохолизма през предходната годината. Той призна, че е усетил, че пие прекалено много и че в един миг това се е трансформирало в проблем. Актьорът не помни ден, в който да не е пиел, откакто е излязъл от университета.

От шест месеца той пази трезвеност и пие единствено боровинков сок. Това е образец за функционален пияч. Тоест човек, за който доста малко хора биха предположили, че има сходен проблем. Това е един от петте подвида алкохолици.

Тези хора могат да поддържат положително равнище в персоналните си и професионални занимания, продължавайки да използват големим количества алкохол. Те могат да се държат отговорно, макар своята взаимозависимост. Често техният триумф може да накара хората да не виждат тяхната взаимозависимост.

Функционалните алкохолици отхвърлят своите привички. Те се оправят добре в персоналните си работи и могат да се оправдават. Реално обаче един човек не може да пие като пияч и да извършва своите отговорности за дълъг интервал от време.

Такъв човек става търпелив към алкохола и пие, до момента в който реализира резултат. Някои от тях даже може да не получат махмурлук, тъй като са се обучили да преодоляват отрицателния резултат.

Често фунционарните алкохолици не дават сигналите за привързаност като останалите от този вид. Те обаче в даден миг стартират да изостават.

Такива хора могат да пият, с цел да се успокоят душевен, пият повече от избрана граница, мъчно запомнят събития, търсят оправдания за едно пиво и постоянно се майтапят с тази тематика.

Важно е приятелите и фамилията да оказват помощ на индивида да осъзнае, че има проблем. Важно е с него да се приказва за това, до момента в който е изтрезнял. Може да се потърси терапевт.

Той може да помогне за построяването на проект и да провежда рехабилитация за индивида. Повечето функционални алкохолици непрекъснато отхвърлят и казуса и им е мъчно да го осъзнаят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР