Актуализирана версия на Наръчника по киберсигурност за европейските избори беше

...
Актуализирана версия на Наръчника по киберсигурност за европейските избори беше
Коментари Харесай

За новите киберзаплахи преди изборите алармира ЕК

А ктуализирана версия на Наръчника по киберсигурност за европейските избори беше оповестена през днешния ден от Европейската комисия (ЕК) и Агенцията на Европейски Съюз за киберсигурност (ENISA). Това оповестиха от Европейска комисия.

Първото издание бе през 2018 година Новият алманах е направен от Групата за съдействие в региона на сигурността на мрежите и осведомителните системи. Той показва евентуалните киберзаплахи на всеки стадий от изборния цикъл.

Актуализираното издание на наръчника включва детайли като обновена карта на изборните киберзаплахи, разбор на новите случаи, ефикасни практики. Също демонстрира евентуални закани поради непрекъснатото развиване на нови технологии като задгранична операция на информация и вмешателство, дезинформацията в обществените медии, генериране на източници посредством програмен продукт с изкуствен интелект (AI) и deepfake видеа.

Новият алманах показва рекомендации към страните членки и потребни препоръки за справяне с евентуални киберинциденти по време на изборите. Предложените ограничения включват ефикасни практики при продан на информация, повишение на осведомеността и образованието, ръководство на риска , поддръжка за киберсигурността на акции, партии и претенденти, както и при технологии за електронно гласоподаване.

От изборите за Европейски парламент през 2019 година насам изборните процеси бяха актуализирани по отношение на сегашното софтуерно развиване. Въпреки това заплахата от хакерство остава доста по-сериозен и комплициран риск.
 Европейски Съюз основава щит за киберсигурност
Европейски Съюз основава щит за киберсигурност

С проект за 1,1 милиарда евро Съюзът ще противодейства на киберзаплахите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР