Актуализацията на бюджета на Столична община е изключително несправедлива в

...
Актуализацията на бюджета на Столична община е изключително несправедлива в
Коментари Харесай

Альоша Даков, БСП-София: Несправедливо е орязване с 80 % на разходите за някои столични квартали

Актуализацията на бюджета на Столична община е извънредно несправедлива в частта си за орязване с 80 % на разноските, планувани за подобряването на инженерната и обществена инфраструктура в „ Кремиковци ", „ Враждебна " и регион „ Сердика ". Това сподели по време на съвещание на СОС общинският консултант от Българска социалистическа партия Альоша Даков, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус ".
Според него това е доста сериозен мотив Групата на Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет да не поддържа препоръчаната от ръководещото болшинство актуализация на бюджета. „ Това е най-тежкото понижение на разноски с 80 %. От 1 милион, се понижават с 800 000 и стават 200 000 лв.. Изключително разочароващо е предлагането на кмета Фандъкова. Убеден съм, че е имала мотив доста пъти да работи с хората от регионите и познава проблемите. Призовавам я да даде, в случай че реши отговор и пояснение за какво е предложила такова фрапантно понижение ", означи Даков.
Той отговори и на обвиняванията от страна на ГЕРБ, че опозицията няма съответни оферти, като ги дефинира като безспорна лъжа. „ Каза се от представителите на ръководещите, че огромният ни грях е, че нямаме оферти и отчети. Някой загатна, че опозицията била мързелива. Това не дава отговор на истината. Още от декември месец предходната година има съответен отчет, импортиран от цялата ни група, обвързван с проблемите на чистотата. Най-големият доход от общинска такса, е този от Такса „ Смет ", един от най-големите разноски са тези за разчистване на града ", уточни Альоша Даков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР