Акцията по обезопасяването на заседналия край Камен бряг кораб Vera

...
Акцията по обезопасяването на заседналия край Камен бряг кораб Vera
Коментари Харесай

На Камен бряг - ново засядане и тор в морето

Акцията по обезопасяването на заседналия край Камен бряг транспортен съд " Vera Su " минава мъчно. Тя започва нощес към 21.30. Успешно е трансферирано горивото на плавателния съд. Но на фрагменти, който предаваше интервенцията онлайн, се вижда по какъв начин при прехвърлянето на корабния товар се изсипват големи количества в морето. Товарът - азотни торове, се трансферира посредством кран. Освен това, посред вятър и талази заседна и баржата, която би трябвало да придвижи разтоварените количества. 

" Заседналата баржа е попречила на процеса на разтоварване ", обясни сутринта пред Българска национална телевизия Пенко Георгиев, шеф на историческия музей в Каварна. По думите му вятърът, вълнението и неприятното време ще усложни работата. Според maritame.bg баржата е изтеглена и сега пътува към Варна. 

За да бъде изтеглен корабът, би трябвало да се претрупа солидна част от товара му - евентуално половината от всичките към 3300 тона. Времето не е положително, а прогнозата е за утежняване от на следващия ден. Въпреки това упованията са през днешния ден да бъде изработен опит за евакуиране на " Vera Su ". 

Преди това корабът бе укрепен с аварийни котви, осъществени бяха и два водолазни огледа. Екоминистерството пък заяви, че при пробите от 25 септември е открито замърсяване на водата, в резултат на разлив от съда, само че не даде детайлности.

 
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР