Акциите в САЩ затвориха на 27 септември с минимален ръст.

...
Акциите в САЩ затвориха на 27 септември с минимален ръст.
Коментари Харесай

Пазарите са в корекция след последната среща на Фед

Акциите в Съединени американски щати затвориха на 27 септември с най-малък растеж. Загубите от началото на месеца обаче към момента доминират. За последните четири седмици S&P 500 е изгубил повече от 5%. Борсите като цяло поеха надолу след срещата на Федералния запас предходната седмица, когато икономистите покачиха прогнозите си за лихвените проценти през 2024 година Отделно инфлацията може да се окаже по-трудна за събаряне, откакто цените на доближиха най-високата си цена от юли 2022 година

" Икономиките (глобално) до момента съумяха да избегнат това, което беше необятно предстоящата криза за тази година, макар че опасенията остават ", споделят анализатори на TimesSquare Capital Management. " Данните за заетостта и темповете на напредък на Брутният вътрешен продукт са умерени, само че постоянни ", допълват от хедж фонда.

" В момента пазарът е в ръцете на мечките ", споделя Куинси Кросби, основен пълководец на LPL Financial, пред Bloomberg. " Това е стена от безпокойствие, неустановеност, която витае над пазара. Не бихте споделили, че разпродажбите са били извънредно трагични - в действителност те са някак подредени. Но към момента има тази неустановеност. "

Реклама
Междувременно доходността по десетгодишните американски държавни облигации се повиши до 4.65% - най-високата стойност от 16 години насам. Кривата на доходността, където краткосрочните активи оферират по-висока годишна рентабилност от аналогичните с по-дълъг матуритет, продължава да алармира за идна криза. Тримесечните щатски ДЦК оферират годишна рентабилност от над 5.5%. По-високите лихви в Съединени американски щати спрямо Европа оказват въздействие и на цената на по отношение на еврото.

" Нашата кристална топка е мъглива като тази на всеки различен ", споделя Даниел Дж. О`Кийф, портфолио управител в Artisan Partners. " Дори и да знаем макроикономическата посока в кратковременен проект, не знаем до каква степен ще ни помогне да предвиждаме представянето на цените на обособените акции ", добавя Кийф. Според анализатора страните от Стария континент не престават да изостават от Съединени американски щати, най-малко когато става дума за напредък и технологии. " Европа е в стопански застой и е свръхрегулирана с политики, които потискат нововъведенията и предприемачеството. Същото може да се каже и за Япония, само че в по-голяма степен. "

Индексите Dax във Франкфурт и Cac 40 в Париж губят по 4.2% и 3.3% от началото на септември, респективно.
Реклама Свързани публикации Доходността от дивиденти на БФБ пораства 22 септември 2023, 13:38 Как се отваря брокерска сметка в България 15 септември 2023, 08:13 Фондовите пазари паднаха в клопката на икономическите данни 8 септември 2023, 14:20 " Моят Капитал " | Къде е безрисковата рентабилност 6 септември 2023, 12:38
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР