Акциите в Азиатско-Тихоокеанския регион бяха предимно на червена територия във

...
Акциите в Азиатско-Тихоокеанския регион бяха предимно на червена територия във
Коментари Харесай

Ревизираните нагоре данни за БВП на Япония не увеличиха оптимизма на пазарите

Акциите в Азиатско-Тихоокеанския район бяха най-вече на алена територия във вторник, като вложителите реагираха на публикуването на ревизираните данни за брутния вътрешен артикул за първото тримесечие на Япония, заяви CNBC, съобщи „ Инвестор “.

Японският показател Nikkei 225 се намали с 0,19%, затваряйки на 28 963,56 пункта, до момента в който Topix се увеличи с към 0,1% до 1 962,65 пункта.

Преразгледаните държавни данни, оповестени във вторник, демонстрират, че стопанската система на Япония е спаднала с 3,9% на годишна база през първото тримесечие, което е усъвършенстване по отношение на първичната прогноза за стесняване от 5,1%. Спадът е по-малък и по отношение на междинната прогноза на икономистите в анкета на Ройтерс за стесняване от 4,8%.

„ Очакваме стопанската система да преживее ново стесняване през второто тримесечие поради разширените ограничавания, които ще натежат изключително върху бранша на услугите “, разяснява Макото Цучия, помощник-икономист в Oxford Economics.

„ Въпреки това оставаме оптимисти, че темпът на възобновяване ще се увеличи през второто полугодие, когато вътрешното търсене се възвърне, подкрепено от ускорени имунизации, до момента в който задграничното търсене би трябвало да продължи да поддържа индустриалния бранш “, споделя той.

Акциите на фирмите от континентален Китай затвориха с намаления, като показателят Shanghai composite спадна с 0,54% до 3 580,11 пункта, до момента в който Shenzhen component изтри 0,98% до 14 716,98 пункта. В Хонконг показателят Hang Seng се намали с към 0,1% към последния час на търговия.

Южнокорейският показател Kospi спадна с 0,13%, с цел да завърши комерсиалния ден на 3 247,83 пункта. ASX 200 в Австралия затвори с 0,15% по-високо на 7 292,60 пункта.

На валутния пазар показателят на щатския $, който наблюдава валутните курсове по отношение на кошница от шест валути, беше на равнище от 90,158 пункта след по-ранното дъно от 89,955 пункта.

Японската йена се търгуваше на равнище от 109,48 йени за $, укрепвайки по отношение на равнищата над 110 йени от предходната седмица. Австралийският $ се разменяше за 0,7741 $, значително задържайки растежите след покачването от предходната седмица от под 0,768 $.

Цените на петрола се намалиха в следобедните часове за търговия в Азия, като фючърсите върху сорта Брент поевтиняха с 0,62% до 71,05 $ за барел, а тези върху американския недопечен нефт - с 0,61% до 68,81 $ за барел.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР