Неотдавнашните сътресения в цените, които доведоха до спад на водещите

...
Неотдавнашните сътресения в цените, които доведоха до спад на водещите
Коментари Харесай

6 правила, които да следим, когато фондовия пазар се разклати

Неотдавнашните разтърсвания в цените, които доведоха до спад на водещите акции, трансформираха настройките на вложителите тъкмо сега, когато сезонът на приходите набира скорост, поставяйки под подозрение оценките на акциите.

Спадът на няколко известни акции, като Nvidia, Microsoft и Meta Platforms, демонстрира възходящо отвращение на вложителите да се доверяват на корпорациите на фона на продължаващата инфлация, нарасналите лихвени проценти и геополитическото напрежение в Близкия изток и Украйна.

Сега вложителите са внимателни във връзка с икономическите фактори, които биха могли да окажат въздействие върху приходите през 2024 година, и са по-малко склонни да следват сляпо нововъзникващи трендове като трансформационния капацитет на изкуствения разсъдък. Сега те изискват данни за приходите, с цел да обосноват оценките на акциите, търсейки доказателства, че акциите, които се правят оценка с високи множители, са оправдани спрямо вложенията с закрепена рентабилност, които носят 5.5% или повече.

Напрежението сред акциите и облигациите надали ще намалее, изключително в случай че 10-годишните държавни облигации носят рентабилност от към 4.6%, а постоянните стопански данни слагат под подозрение способността на Федералния запас да намали лихвените проценти, както се очакваше по-рано.

Инвеститорите, които влагат единствено в акции, могат да се сблъскат с провокации в тази среда. Негативните вести евентуално ще изострят тревожните настроения, което може да докара до забележителен спад в цените на акциите на фирмите, които регистрират неподходящи резултати или разгласяват песимистични прогнози. Това акцентира схващането, че вложителите може да имат вяра, че имат акции, само че в основата си са изложени на волатилност, постоянно без да го осъзнават.

Малцина вложители имат експертни знания, с цел да търгуват с варианти само поради самите тях. Ето за какво е целесъобразно вложителите в акции, които познават в дълбочина притежаваните от тях активи, да ползват консервативни тактики за търговия с варианти, с цел да покачат възвръщаемостта и да понижат рисковете.

За такива вложители ето няколко управителни правилото, които да осветят пътя им напред, до момента в който другите се движат по нерешителен терен:

  •  Доверието е от основно значение при вложението. Ако сте уверени в себе си и разполагате с време, обмислете продажбата на обезпечени с пари пут варианти по време на пазарните спадове, когато наградите за боязън са нараснали. По същия метод всички опасения по отношение на акциите в портфейла ви могат да бъдат преодолени посредством продажба на прът варианти, когато акциите са в напредък.
  •  Избягвайте да търгувате с варианти само заради високата волатилност и атрактивните награди. Вместо това ги използвайте, с цел да изразите вижданията си за съответни акции. Търгувайте с пут варианти единствено за акции, които сте подготвени да притежавате, и продавайте прът варианти за акции, които сте подготвени да продадете на по-високи цени.
  • Признайте несигурността. Не е ясно дали сме на прага на прекосяване от акции към облигации, в случай че доходността на 10-годишните държавни облигации доближи 5%, или дали неотдавнашната уязвимост на фондовия пазар е преходна, както доста предходни спадове. Реагирайте внимателно, до момента в който тези въпроси не бъдат позволени.
  • Възприемете еволюционен метод към дейностите. Постепенно изграждайте позиции и избягвайте да вършиме всички покупко-продажби едновременно. Например, в случай че наблюдавате дадена акция на по-ниска цена, само че се притеснявате от по-нататъшни спадове, обмислете продажбата на част от пут вариантите на настоящата цена и по-късно последователно увеличавайте позицията си по време на следващи спадове.
  • Останете нащрек с фючърсите на Cboe Volatility Index (VIX), които въздействат върху цените на VIX вариантите. Тези фючърси демонстрират безпокойствие измежду опитните вложители, изключително във връзка с идните президентски избори. Прекаленият оптимизъм може да бъде гибелен в областта на вероятностите и рисковете, които дефинират пазарите.
  • Докато слабите вложители се концентрират върху методите за печелене на пари, проницателните вложители дават приоритет на тактиките за отбягване на загуби.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР