Акциите на световните фондови борси се намира под натиск от

...
Акциите на световните фондови борси се намира под натиск от
Коментари Харесай

Спад на световните борси заради бушуващата нова коронавирусна вълна

Акциите на международните фондови тържища се намира под напън от продажби предвид на продължаващото внезапно повишаване на случаите на ковид в Европа и Съединени американски щати.

За днешния спад на европейските фондови пазари въздействие оказват въвежданите все нови и нови рестриктивни ограничения в редица страни на остарелия континент на фона на следващи рекордни случаи на новозаразени с Covid-19 през последното денонощие, съобщи БНР.

Намалените прогнози за финансовите резултати през 2020 година на огромната немска софтуерна компания SAP също способстват за солидното поевтиняване на акциите в Европа. Общият показател Stoxx Europe 600 се намалява в късния следобяд с 1,1%, френският CAC 40 - с 1,15%, а английският FTSE100 - с 0,3%. В същото време немският фондов показател DAX 30 пада с цели 2,78%, откакто компания SAP се отхвърли от досегашните си финансови средносрочни цели и предизвести, че ще отнеме повече време от предстоящото, за възобновяване на нейния бизнес от пандемичния удар.



Акциите на SAP се срутват с 20%, което се отразява отрицателно на целия европейски софтуерен бранш. Технологичният показател SX8P се намалява с над 6 на 100. Влошаването на бизнес настройките в Германия през октомври също способства за днешното доста едва показване на борсата във Франкфурт.

Пазарите на акции на Уолстрийт също стартираха търговия в понеделник със солидни намаления на фона на внезапното повишаване на инфектираните с Covid-19 и в Съединени американски щати през последните 24 часа. Липсата на ясни сигнали за реализиране на съглашение за нова американска финансова помощ, целяща облекчение на отрицателното влияние на коронавирусната рецесия, също способства за днешното напрежение на фондовите тържища.

Напрежението се укрепва и от продължаващата неопределеност по отношение на изхода на президентските избори в Съединени американски щати единствено седмица преди този момент на 3-ти ноември. Настоящата седмица се обрисува да бъде и една от най-наситените с финансите доклади за последното тримесечие, като в околните дни ще бъдат показани резултати на софтуерни колоси като Apple, Amazon, Фейсбук и Alphabet (компанията-майка на Google).

Индексът на сините чипове DJIA се намалява при започване на търговията с над 400 пункта (спад с 1,5%), необятният показател S&P500 с 1,07% и софтуерният показател Nasdaq Composite - с 0,5%. Подновеното стягане на противоепидемичните ограничения в редица европейски страни и в някои американски щати се отразява изключително отрицателно на акциите на фирмите от туристическия и въздухоплавателен бизнес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР