Акциите на Община Варна в Пловдивския панаир да бъдат прехвърлени

...
Акциите на Община Варна в Пловдивския панаир да бъдат прехвърлени
Коментари Харесай

„ПП“ искат Община Варна да прехвърли акциите си в Пловдивския панаир на Министерство на икономиката

Акциите на Община Варна в Пловдивския панаир да бъдат трансферирани на Министерство на стопанската система. Тази стъпка от „ Продължаваме промяната “ регистрират като най – вярна по повод ориста на общинския дял в сдружението на Георги Гергов. Това обявиха във Варна представители на политическата партия, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Решението, с което кметът се задължава от локалния парламент да трансферира акциите, е от 2017 година. То обаче по този начин и не е изпълнено досега. В същото време не е и анулирано.

„ При тази обстановка е трябвало ръководителят на Общински съвет да сезира Административен съд и да го помоли да поправя бездействието на кмета и да го задължи да трансферира акциите. Председателят обаче не прави това. Бездействието продължава с години, до момента в който през 2021 година Гергов уведомява кмета, че заради епидемията от коронавирус обстановката с Международен панаир Пловдив е доста зле и му предлага да апортира акциите в „ Пълдинтур инвест “. Така се стига до днешната обстановка. “, изясни Емил Ефендулов от Политическа партия.

Запитани дали не е по – добре Варна въпреки всичко да получи над 16 млн. лв. от продажбата на акциите, в сравнение с да ги даде на Министерстово, от партията дадоха отговор, че акциите са предоставени безплатно на Общината през 2016 година и не би следвало да се търсят пари за един подарък. Освен това поръчаната самостоятелна експертна оценка от локалната администрация е определила номинална стойност на акциите. Така оценката им става 16.3 млн. лв.. Не са взети под внимание активите и капитала на сдружението. Това значи, че действителната пазарна стойност на акциите може значително да се отличава. Ако Община Варна апортира акциите си в сдружението „ Пълдинтур инвест “ би могла да получи дивиденти към 87 хиляди лв. на този стадий, считат от Политическа партия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР