Акциите на Meta Platforms скочиха с 25%, отбелязвайки най-добрия дневен

...
Акциите на Meta Platforms скочиха с 25%, отбелязвайки най-добрия дневен
Коментари Харесай

Акциите на Meta се покачват с 25% за най-добрата дневна печалба от десетилетие насам

Акциите на Meta Platforms скочиха с 25%, отбелязвайки най-хубавия дневен растеж от десетилетие насам. Капитализацията на компанията скочи с близо 90 милиарда щ. $ през нощта след публикуването на по-добър от предстоящото финансов доклад за четвъртото тримесечие и оповестяването на " година на успеваемост " от основния изпълнителен шеф Марк Зукърбърг. Цената на акциите беше нараснала и от известието за желанието на Meta да изкупи назад скъпи бумаги на стойност 40 милиарда $.

Акциите на ИТ колоса доближиха най-високото си равнище от септември 2022 година насам - интервала преди Meta да разгласява пагубния си финансов доклад за Q3 2022. Meta регистрира доходи в размер на 32,2 милиарда щ. $ за последния си регистриран интервал - четвъртото тримесечие, което е с 4,5% по-малко от същия интервал на предходната година, само че въпреки всичко е над упованията на анализаторите.
-->
Благодарение на позитивния финансов доклад и оповестяването на огромно назад изкупуване на акции доста анализатори усъвършенстваха прогнозите си за акциите на Meta. Анализаторът на Evercore ISI Марк Махани увеличи прогнозата си до 275 щ. $ на акция. Бартън Крокет от Rosenblatt също увеличи прогнозата си за Meta на 220 щ. $ за скъпа книга, а Майкъл Морис от Guggenheim - на 210 щ. $ за скъпа книга.

За първото тримесечие на тази година Meta чака приходите да бъдат в диапазона 26-28,5 милиарда $, а общите разноски за цялата година - 89-95 милиарда $, като финансовите разноски ще бъдат 30-33 милиарда $.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР