Акциите на лидера в областта на електромобилите Tesla претърпяха сериозни

...
Акциите на лидера в областта на електромобилите Tesla претърпяха сериозни
Коментари Харесай

Приключи ли спадът в акциите на Tesla?

Акциите на водача в региона на електрическите автомобили Tesla претърпяха съществени разпродажби през последните няколко седмици по аргументи, свързани както с компанията, по този начин и със протичащото се на финансовите пазари. Но различен фактор ги тласна надолу в края на предходната седмица.

Акциите на Tesla паднаха с 1,7% до $215,49, до момента в който S&P 500 остана без смяна, а Nasdaq Composite се намали с 0,2%.

Загубата означи шестия следващ спад за акциите на Tesla и 13-ия за последните 14 търговски сесии. Пазарът заслужава част от виновността за неприятното показване на водещият производител на електрически коли. В началото на търговията в петък Nasdaq падна с към 7% за месеца, а акциите на Tesla нормално са по-волатилни от показателя.
 Снимка 618745
Източник:

Покачват се по-бързо, когато нещата са положителни, и падат повече, когато изискванията се влошат. Илон Мъск също заслужава част от виновността. По време на конферентния диалог за приходите на Tesla за второто тримесечие през юли Мъск повтори позицията си, че растежът на размера на продажбите е по-голям от ценообразуването за Tesla.

Това породи страхове от нови понижения на цените и ерозия на маржа на облагата. След като понижи цените нападателно при започване на 2023 година, Tesla регистрира маржове на оперативна облага от малко над 10% през първата половина на 2023 година, спад от към 17% през първата половина на 2022 година
 Tesla рестратира ценовата си война в Китай и акциите на автомобилни компании се сринаха за часове
Tesla рестратира ценовата си война в Китай и акциите на автомобилни компании се сринаха за часове

Тя стартира да понижава цените през предходната година

" За тези, които настойчиво се придържат към концепцията, че пониженията на цените на Tesla са някак си положителни за оценката на Tesla, погледнете акциите на Tesla по отношение на съперници от конференцията на Tesla на 19 юли ", написа в туит предишният четвъртък Гари Блек, съосновател на Future Fund Active ETF (FFND).

Акциите на Tesla паднаха с почти 25% от този момент. Други огромни софтуерни акции са намалели с към 3% приблизително за същия интервал. Акциите на General Motors (GM), Ford Motor (F) и Stellantis (STLA) са паднали приблизително с към 12%. Събитията в Китай наподобява стоят зад спада на Tesla.

Китайската компания за недвижими парцели China Evergrande подаде молба за отбрана от фалит в Съединени американски щати в четвъртък, изпращайки китайските борсови показатели надолу. Shanghai Composite се намали с 1%, до момента в който Hang SengHSI в Хонконг падна с 2,1%.

Силата на китайската стопанска система е от голяма важност, тъй като Китай е най-големият пазар в света за нови коли и нови електрически автомобили. Tesla е вторият по величина производител на електрически автомобили в Китай след BYD. Акциите на BYD паднаха с 3,8% в задграничната търговия в петък.

Междувременно, на 17-ти август Tesla Inc. направи своя втори кръг от понижения на цените в Китай за седмица, което в допълнение подклажда опасенията, че производителят на коли възобновява ценова война, написа " Блумбърг ".

Компанията понижи цената на седаните Model S и спортните коли Model X в наличността с до 70 000 юана ($9 600) до надлежно 754 900 юана и 836 000 юана, съгласно изказване, оповестено в формалния й акаунт в WeChat в сряда.

Този ход идва единствено два дни, откакто Tesla понижи с 14 000 юана версиите Long Range и Performance на SUV Model Y и удължи застрахователната дотация за базовата версия на седана Model 3, запазвайки преимуществото до края на идващия месец.
 Най-младият милиардер в света почнал бизнеса в гаража на родителите си едвам на 17 години, а в този момент е съперник на Tesla
Най-младият милиардер в света почнал бизнеса в гаража на родителите си едвам на 17 години, а в този момент е съперник на Tesla

Остин Ръсел има благосъстояние на стойност 1,6 милиарда $

Съкращенията могат в допълнение да ускорят ценовата война на най-големия авто пазар в света и да окажат напън върху производителите на първокласни коли като BMW AG и Mercedes-Benz Group AG да последват образеца им.

В допълнение към отстъпките, други тласъци, в това число безвъзмездни заеми за бързо зареждане и тествания на усъвършенстваната система за автопилот на Tesla за рекомендации, остават в действие.

Доставките на Tesla от завода в Китай се сринаха с 31% през юли до най-ниското равнище тази година. Автомобилният производител разгласи предишния месец, че международното произвеждане ще спадне през третото тримесечие заради престой за фабрични надстройки, без да предлага съответни детайлности.

Очаква се скоро да стартира производството на актуализирана версия на седана Model 3.

Мъск сподели предишния месец, че Tesla ще би трябвало да продължи да понижава цените, в случай че лихвените проценти продължат да порастват. Няколко кръга на отстъпки към този момент се отразиха върху маржа на брутната облага на автомобилната промишленост, който падна до четиригодишно дъно през второто тримесечие.

Ако има положителни вести за вложителите след спада, това е, че акциите на Tesla се приближават до известна техническа поддръжка. След пробиването на 240 $ за акция " зоната сред върховете от февруари и март ще бъде идната евентуална спирачна точка ", споделя техническият анализатор на фондовия пазар и създател на CappThesis Франк Капелери, представен от финансовото издание Barrons.

Това, съгласно него, са равнищата от $208 до $218 на акция. " Следващата поддръжка...е към $200 въз основа на 50% промяна на възходящия тренд от началото на годината ", споделя създателят на Fairlead Strategies и пазарен механик Кейти Стоктън.
 Бордът на Tesla, в това число Мъск, би трябвало да връща $735 милиона на компанията, поради непозволено отпуснати огромни <a href=бонуси " >
Бордът на Tesla, в това число Мъск, би трябвало да връща $735 милиона на компанията, поради непозволено отпуснати огромни бонуси

Ще има и промени в корпоративното ръководство и метода, по който се преразглеждат проблемите със заплатите на равнище ръб

Подкрепата " е в допълнение подсилена от 200-дневната пълзяща междинна, която е близо $197 и нараства последователно. " Капелери и Стоктън не вършат фундаментални апели за акциите на Tesla. Те употребяват борсови диаграми, с цел да добият визия къде ще се развият нещата в кратковременен и средносрочен проект.

Графиките могат да опишат на вложителите доста за това къде вложителите са купували и продавали акции в предишното и по кое време прекалено много положителни или неприятни вести са отразени в цените на акциите. Подкрепата на Капелери е тъкмо там, където се търгуват акциите на Tesla. Ако той е прав, акциите на Tesla нямат още доста накъде да падат.

Инвеститорите е добре да имат поради, че огромните съмнения в цените на акциите на водещия производител на електрически коли, не са необичайност. Беше едвам юни, когато книжата на компанията записаха друга рекордна серия - само че този път позитивна.

Акциите на Tesla записаха на 13-ти юни рекорден по дълготрайност растеж за 12-та поредна сесия, подсилени от оптимизма по отношение на данъчните заеми, мрежата за зареждане и Cybertruck. Загрижеността за сигурността и намаляването на цените не му попречиха тогава.

Няколко неща покачиха акциите в този миг. Tesla се съгласи да разреши на водачите на EV на General Motors да се включат в мрежата за зареждане на компанията, след сходна договорка с Ford Motor. Това ще направи мрежата на Tesla де факто стандарт за Съединени американски щати и ще донесе спомагателни доходи.

А упованията за размерите на продажбите на Cybertruck покачиха настроенията на вложителите, откакто Electrek заяви, че Tesla се готви да прави към 375 000 годишно. Прогнозите на Wall Street сочеха годишни продажби от 250 000 камиона или по-малко.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на акции на Tesla на финансовите пазари.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР