Акциите на американския телеком Sprint Corp. подскочиха с почти 65%,

...
Акциите на американския телеком Sprint Corp. подскочиха с почти 65%,
Коментари Харесай

Акциите на Sprint подскочиха с 65%. Сделка явно ще има

Акциите на американския телеком Sprint Corp. подскочиха с съвсем 65%, откакто бизнес изданието The Wall Street Journal заяви, базирайки се на свои източници, че договорката с T-Mobile ще бъде утвърдена. Акциите на последната нарастнаха с малко над 8%. Ценните бумаги на японската SoftBank, която има веществен интерес, също се оцветиха в зелено.

Очаква се решението на федералния арбитър да утвърди сливането сред третия и четвъртия по величина оператори в Съединените американски щати да бъде оповестено през днешния ден. Споразумението бе обжалвано в съда от група основни прокурори в Съединени американски щати, които считат, че сливането ще докара до по-високи сметки за потребителите.

Телекомите към този момент са били известени авансово за решението. Засега не е ясно дали от тях ще бъде изтънчено да създадат промени в съглашението, или да продадат част от активите си.

Компаниите реализираха съглашение по сред си още преди две години. Сделката е на стойност $26 милиарда и ще бъде осъществена напълно посредством прекачване на акции. Те обаче имат правото да предоговорят още веднъж договорката и сходен сюжет към този момент е бил обсъждан.

Всички останали регулаторни спънки към този момент са преодолени.

Новият T-Mobile ще има над 90 милиона консуматори и ще се прицели към клиентите на AT&T Inc. и Verizon Communications Inc.

Сключването на договорката е значимо и за японския конгломерат SoftBank, който има 84% от Sprint. Анализатори предизвестиха по-рано, че компанията може и да не оцелее, в случай че не се слее с съперника си. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР