Актрисата Синтия Никсън, която всички познаваме като Миранда от Сексът

...
Актрисата Синтия Никсън, която всички познаваме като Миранда от Сексът
Коментари Харесай

Звезди от шоубизнеса, които влязоха в политиката

Актрисата Синтия Никсън , която всички познаваме като Миранда от " Сексът и градът ", разгласи, че се кандидатира за губернатор на щата Ню Йорк. Тя не е единствената звезда, която се цели в огромната политика. Малко преди нея по-малко известната актриса Стейси Даш ( " Баровки " ) също оповести, че се кандидатира за конгреса на Калифорния.

 Синтия Никсън се кандидатира за губернатор
Синтия Никсън се кандидатира за губернатор

Миранда от " Сексът и градът " влиза в политиката

Историята помни сполучливи, само че и злополучни опити на персони от шоубизнеса да създадат политическа кариера. Ето няколко от най-известните представители на арт средите, които сложиха костюм и вратовръзка и се трансфораха в политици:

Роналд Рейган

Той е 40-ият американски президент (1981 - 1989). Рейгън има големи заслуги за приключването на Студената война и рухването на Желязната завеса и е един от най-обичаните американски президенти. Преди да влезе в Белия дом, е бил два мандата губернатор на Калифорния, артист, радио и ефирен водещ и началник на Гилдията на киноактьорите.

Доналд Тръмп

 Снимка 345268

Преди да влезе в Овалния кабинет, Доналд Тръмп е бизнес магнат, създател и медийна персона - продуцент е на риалити шоуто " Стажантът ". Преди кариерата му в политиката, Тръмп е президент и основен изпълнителен шеф на доста компании, има многочислени казина и хотели в целия свят. Екстравагантният му метод на живот се добавя от трите му брака с манекенки.

Арнолд Шварценегер

 Снимка 346815

Австрийският бодибилдър печели състезанието " Мистър Вселена " на едвам 20-годишна възраст и неговата кариера потегля стремглаво нагоре. Той играе в десетки кинохитове, като една от най-известните му функции е в " Терминатор ". Шварценегер бе определен за губернатор на Калифорния през 2003 година, като изкара на поста два мандата. Ако не се беше случил грандиозният скандал, в който стана известно, че има извънбрачен наследник и дългогодишна връзка с майката, която е била бавачка на четирите му деца от Мария Шрайвър, той можеше да последва образеца на Рейгън и да се кандидатира за президент.

Шърли Темпъл

 Снимка 346826

Шърли Темпъл придобива международна популярност на нежната възраст от 7 годинки, когато става първото дете-актьор с Оскар. Годината е 1935-та. Кариерата в политиката на актрисата е белязана от несполучлив опит да се кандидатира за Конгреса през 1967 година Тя е била дипломат на Съединени американски щати в Гана през 1974 година, както и в Чехословакия през 1989 година

Гленда Джаксън

 Снимка 346825

Британската актриса има два Оскара, както и доста други награди по време на кариерата й в киното, траяла повече от 30 години. През 1992 година Джаксън е определена за народен представител от Хампстед и Хампшир, а през 1997 година влиза като младши министър в кабинета на Тони Блеър. През 2015 година разгласи, че няма да се занимава повече с политика.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР