Актрисата Джен Фонда, едно от най-любимите лица от златната ера

...
Актрисата Джен Фонда, едно от най-любимите лица от златната ера
Коментари Харесай

Бях много нещастна. Мислех, че няма да доживея 30: Джейн Фонда за битката си с тежко заболяване

Актрисата Джен Фонда, едно от най-любимите лица от златната епоха на Холивуд, разкри, че е страдала от настойчиво заболяване в предишното, което я е предписание извънредно нащастна и я е карало да се съмнява, че ще оцелее. Днес на 85 години, Фонда наподобява зашеметяващо за възрастта си, взе участие в сполучливи филми и планове и способства за разнообразни благотворителни дела, само че нещата не всеки път са изглеждали толкоз добре за нея. 

В неотдавнашен епизод от подкаста на аудио платформата Spotify " Call Her Daddy ", Джейн описа, че се е борила с тежка форма на булимия в младежките си години. 

" През 20-те си години започвах да ставам кино актриса. Страдах от булимия доста, доста тежко. Водех скришен живот " , сподели Фонда, потвърждавайки по-късно, че тайният ѝ живот се дължи на нейното хранително разстройство.

 джейн фонда Getty

„ Бях доста, доста нещастна. Предполагах, че няма да пребивавам след 30... Не излизах на открито. Почти не излизах на срещи с мъже, тъй като бях нещастна и имах това хранително разстройство. Също така правех филми, които не харесвах изключително. "

Фонда означи, че в нейния случай булимията изглеждала " толкоз почтена " и " толкоз безобидна " първоначално, само че бързо се трансформирала в " ужасна взаимозависимост ", която превзела живота ѝ.

„ Това вреди на метода, по който изглеждаш. В последна сметка изглеждаш уморен. Става невероятно да имаш истинска връзка, когато правиш това скрито. Денят ти се провежда към това да си вземеш храна и по-късно да я изядеш, което изисква да си сам и никой да не знае какво правиш “, сподели тя. " Това е нещо доста самотно. И си привързан. Ако приемеш някаква храна, искаш да се отървеш от нея. "

За Фонда битката ѝ с питателните разстройства почнала, тъй като чувствала, че животът ѝ е „ неистинен “, макар че отбелязва, че наднорменото тегло, което тя нямала, също може да те тласне към подобен проблем.

Фонда си мислела, че може да се се измъкне елементарно от хватката на зависимостта до момента в който е млада, но бързо схванала, че „ с напредването на възрастта тежестта, която те поема, става все по-лоша и по-лоша “.

" Необходими са дни и по-късно най-малко седмица, с цел да се преодолее едно-единствено преяждане. Не става въпрос единствено за умората. Ставаш сърдит. Ставаш неприятелски ", сподели тя. " Всички неприятности, с които се сблъсках, бяха поради този яд и тази неприязън. "

Булимията била непрекъсната спътница в живота на актрисата дълги години. Когато била на към 40 години, тя обаче си споделила " Ако не преставам по този начин, ще умра. "

 fonda Getty

" Живеех доста пълностоен живот. Имах деца, имах брачен партньор - бях имала вече двама съпрузи до тогава - занимавах се с политическа работа, правех всички тези неща. Животът ми беше значим, само че ставах все по-малко способна да го продължа. "

Актрисата споделя, че не е имало осведоменост за това психическо заболяване по това време. Тя не знаела какво е булимия, нито знаела, че може да потърси помощ. Знаела само, че не може към този момент да продължава да унищожава тялото си. 

Фонда споделя, че е почнала да приема лекарство срещу безпокойството ѝ, което е и основната причина на появяването на булимия. Това ѝ помогнало да избави живота си. 

 джейн фонда Getty

Няколко десетилетия по-късно, Фонда е по-щастлива и по-заета от всеки път. Актрисата, която неотдавна разкри, че ракът ѝ е в ремисия, сега има няколко актьорски плана, в това число филмите " 80 For Brady " и " Moving On ".

„ Напуснах [актьорството] за 15 години, когато се омъжих за Тед Търнър, и не мислех, че ще се върна, тъй като когато се омъжих за него, мислех, че ще бъде вечно “, сподели Фонда неотдавна пред Entertainment Tonight, до момента в който популяризираше " 80 For Brady ". „ Но се върнах и почтено казано, в случай че някой ми беше споделил, че на 85 години ще върша подобен филм, нямаше да му допускам. Така че се усещам огромна късметлийка. “
 Ослепителната Джейн Фонда от младостта си до през днешния ден  Ослепителната Джейн Фонда от младостта си до през днешния ден  Ослепителната Джейн Фонда от младостта си до през днешния ден  Ослепителната Джейн Фонда от младостта си до през днешния ден
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР