Активите на ТЕЦ-Варна са заложени в Търговска банка Д, пише

...
Активите на ТЕЦ-Варна са заложени в Търговска банка Д, пише
Коментари Харесай

ТЕЦ Варна е заложена в банката на Гювен

Активите на ТЕЦ-Варна са заложени в " Търговска банка Д ", написа седмичникът " Галерия ", базирайки се на своя инспекция в Търговския указател.

Топлоцентралата на Доган е теглила 22 милиона лв. заем от банката на Фуат Гювен през февруари. Месеци по-късно е заложила цялото дружество против заема. Така, в случай че не може да върне парите, банката на турския жител ще стане притежател на теца. Парите от банката на Гювен били употребени за погасяване на различен заем.

Доган и Гювен са близки другари от доста години насам, добавя " Галерия ". В края на 2019 година ТЕЦ-Варна купува от компании на Фуат Гювен парцели, които са в съседство с двата му сарая в " Бояна " и " Росенец ". Чрез договорката Доган станал притежател на още 3 яхти и към този момент имал общо 5.

Седмичникът напомня, че Фуат Гювен е роден в Момчилград и е изселен по време на Възродителния развой, като има турско и българско поданство. В началото на 90-те стартира бизнес с кожи, търгува с горива, купува фабрики, има бензиностанции, хотели и ВЕЦ-ове.

Фуат Гювен е оголен през 2013 година като сътрудник " Ахил " на Държавна сигурност с българските си имена - Фуат Хюсниев Османов. Смята се, че Фуат и Доган са съдружници в доста планове у нас и чужбина, а доста компании, доближени на Движение за права и свободи са употребили заеми от банката на Гювен, написа още " Галерия ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР