Активисти от Грийнпийс изрисуваха дома на министър-председателя на Великобритания Риши

...
Активисти от Грийнпийс изрисуваха дома на министър-председателя на Великобритания Риши
Коментари Харесай

Екоактивисти покриха имението на Риши Сунак с черни чаршафи

Активисти от " Грийнпийс " изрисуваха дома на министър-председателя на Англия Риши Сунак и го покриха с черни чаршафи в символ на митинг против политиката му във връзка с изкопаемите горива, излиза наяве от профила на организацията в Туитър.

Тази седмица Сунак даде зелена светлина на стотици нови лицензи за рандеман на петрол и газ в Северно море, което разгневи природозащитниците, предава " Гълф таймс ".

" Отчаяно се нуждаем от това нашият министър-председател да бъде водач в региона на климата, а не подпалвач на климата ", разяснява деятелят Филип Евънс.

Британският клон на " Грийнпийс " разгласява видеоклипове на четирима деятели, които се качват на покрива на имението на Сунак в Ричмънд, Северна Англия, и го покриват с черни чаршафи.

Други двама деятели разпъват на моравата пред къщата афиш с надпис " Риши Сунак - петролните облаги или нашето бъдеще? ".

Според Евънс Риши Сунак е подготвен " да подпали планетата, в случай че може да завоюва няколко политически точки ". Той добави, че това е цинично до безсрамие.

На " Даунинг стрийт " обаче считат, че политиката е от значително значение за гарантиране на енергийната сигурност.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР