Активистът на Зелените - Петко Ковачев и икономистът Владимир Каролев

...
Активистът на Зелените - Петко Ковачев и икономистът Владимир Каролев
Коментари Харесай

Бесен скандал в ефир! Каролев хвана нов бас със „зелените” и ги прати да пият „една студена вода”

Активистът на " Зелените " - Петко Ковачев и икономистът Владимир Каролев разясниха пред Нова телевизия решението на Върховния административен съд, който на първа инстанция анулира измененията в Плана за ръководство на Пирин, които бяха признати от Министерски съвет.

Според Ковачев, държавното управление е направило същата неточност, която преди време направи Министерство на околната среда и водите - довери се не на правото, а на интереса. „ За повторно Върховен административен съд уточни, че страната не си прави работата и ще си понесе отговорността - да пусне процедурите за екологична оценка и оценка на въздействието върху околната среда, незаконността на строителството на нови писти и незаконността на новите водохващания”, сподели той.

Владимир Каролев, посочи, че ставало въпрос за част от водохващанията.
„ Много съм удовлетворен от това решение”, съобщи от своя страна Каролев. Той разгласи за „ измишльотини” това, че щяло да се строи на 48% от територията на парк " Пирин ".

„ Има 64 решения на Върховен административен съд, че тези хора, които в този момент водят дело за проекта за ръководство на Пирин... Хващам се на бас, че на петчленка във Върховен административен съд ще падне”, разпали се Каролев, съгласно който и от Европейска комисия споделили, че няма нарушаване на европейски правилник.

„ Отричам това определение, вие отричате 64 правосъдни решения, довърши Каролев”.

„ Министър Димов просто трябваше да направи преценка т.е. да има процедура дали да има екооценка на проекта за ръководство на Пирин, а той отхвърли да го стори”, сподели Петко Ковачев.

Проведената на висок звук и с доста спирания полемика завърши с думите на Каролев: „ Пийте в този момент една студена вода, че ще пиете още една като излезе решението на ВАС”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР