Ако всеки ден си пийвате по чашка нискоалкохолно вино, си

...
Ако всеки ден си пийвате по чашка нискоалкохолно вино, си
Коментари Харесай

Слабото вино предпазва от рак

Ако всеки ден си пийвате по чашка нискоалкохолно вино, си имате асистент против рак.

По поръчка на Световния фонд за ракови проучвания учени пресметнаха, че 250-милилитрова чаша вино на вечер със наличие на алкохола 10 вместо 14 % крие 7% по-нисък риск от рак на дебелото черво, оповестява Би Би Си.

" От позиция на профилактика на рака е най-добре въобще да не се пие алкохол, само че би трябвало да бъдем реалисти ", означи доктор Рейчъл Томпсън от фонда. На учените обаче не им ясно какъв брой дълго човек би трябвало да пие по-слаб алкохол, с цел да има изгода от него.

Експертите на Световния фонд за ракови проучвания обаче са сигурни, че на всеки 100 души, които пият по-слабо винце, ще бъде предотвратен един случай на рак на дебелото черво.

Учените допускат, че и другите типове рак като рак на хранопровода, рак на гърдата и рак на гърлото се въздействат по същия метод.

Рак се назовават група от злокачествени туморни болести. При рак кафези порастват неконтролируемо, развъждат се и унищожават хубавичко тъкан.

Нездравословният метод на живот и заобикалящата ни среда са значими предпоставки за възникването и образуването на рак. Тютюнопушенето да вземем за пример е главен извършител на рака на белия дроб.

Ракът на кожата пък се предизвиква от слънчевата радиация. Болести излъчени по сексуален път също разнасят рак.

Добавки, които се употребяват от хранително-вкусовата индустрия, също се смятат за канцерогенни: консерванти, подсладители, оцветители.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР