Ако това е диверсификация на газа, това по някакъв модел

...
Ако това е диверсификация на газа, това по някакъв модел
Коментари Харесай

Теменужка Петкова Диверсификация ,,Харвард“! Петков завъртя един кран, но какво потече!?

Ако това е диверсификация на газа, това по някакъв модел на Харвард. Правителството на Кирил Петков сподели по какъв начин не би трябвало да се прави диверсификация на газа. Това съобщи някогашният енергиен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ Теменужка Петкова пред Българска национална телевизия.

Петкова не може да разбере що за митинги са демонстрациите против доставката на газ, в случай, че Демократична България били в коалиция с Българска социалистическа партия. „За какво стачкуват – да има директни доставки от „Газпром“ през Балканите или да се отстранен посредниците“, запита тя.

„Има доста съществени аномалии на държавното управление на Кирил Петков за газовите доставки, кОИТО побързали да не изпълнят новите условия на „Газпром““, уточни тя и добави, че е трябвало да започва интернационален търг за доставката на синьото гориво у нас. Петкова е сигурна, че способените органи ще се занимаят с това за какво „Булгаргаз“ преотстъпи правата си да обезпечи природния газ на България, на медиатори по веригата, които да оскъпят доставките на природен газ у нас.

Правителството на Петков трябвало да резервира Слотовете и потенциал, с цел да може да се подсигурява доставката на газ, посочи Петкова.

Според Теменужка Петкова трябвало да се направи опит да се продължи контракта с „Газпром“. От ГЕРБ са на мнение, че би трябвало да бъде направена 100% диверсификация на доставките на газ от разнообразни източници по разнообразни направления.

По отношение на интерконектора с Гърция, Петкова изясни, че ГЕРБ са оставили на държавното управление на Кирил Петков подготвен инфраструктурен план. „Правителството на Кирил Петков се провали с довършването на интерконектора с Гърция“, уточни тя.

„Петков завъртя един кран, само че какво потече по този кран никой не разбра. Интерконекторът с Гърция ще даде опция да се направи действителна диверсификация на източника на природен газ. Така ще можем да получаваме природен газ от Азербайджан“, посочи Петкова.

ГЕРБ отиват на предварителните избори, с цел да изискат от жителите избор на доверие за ръководство.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР