Ако търсите доказателство за твърдението, че дребните неща водят до

...
Ако търсите доказателство за твърдението, че дребните неща водят до
Коментари Харесай

Подправка, която присъства във всяка кухня, е ключът към отслабването

Ако търсите доказателство за изказванието, че дребните неща водят до огромни промени, то просто отворете шкафа с подправки и ще го откриете.

Подправка, която може да бъде открита във всяка кухня и коства стотинки, се оказа най-ефикасното средство за намаляване. До това умозаключение са стигнали група учени, потвърждавайки резултати от предходни проучвания.

Ново индийско изследване откри, че черният пипер има неповторими свойства, с помощта на които можете доста да намалите талията си.

До това умозаключение стигнали откриватели от университета "Шри Венкатесвара ", откакто добавили съединението пиперонал — което е част от състава на черния пипер — към високо маслени диети на затлъстели плъхове. Този опит потвърдил, че храната с доста подправки разрешава да се понижи нездравословният резултат от мазнините и холестерина в организма.

Изследванията посочили, че пипероналът може да помогне и за регулирането на някои от гените, свързани със затлъстяването.

Учените установили, че черният пипер освен оказва помощ за редуцирането на мазнините в организма и намалява равнището на кръвната захар, а също по този начин укрепва структурата на костните тъкани.

За изгарянето на мазнините дава отговор неповторимо органично съединяване — ароматният алдехид пиперонал. Благодарение на това вещество миризмата на обособени натурални артикули се усеща като мощна и в редица случаи като неприятна.

Според английски диетолози и генетици, опитите с гризачите могат да се приспособят към диетите за хора. По данни на учените, пиперонал може да окаже влияние върху така наречен генетично влечение към затлъстяване, което се предава от родители на децата им.

Медиците означават, че диетата с черен пипер си остава най-бързият способ за намаляване.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР