Ако сте собственик на домашен любимец, вие знаете колко специална

...
Ако сте собственик на домашен любимец, вие знаете колко специална
Коментари Харесай

7 неща, които никога не трябва да правите с кучето си

Ако сте притежател на домакински любим, вие знаете какъв брой специфична е връзката сред вас и вашия окосмен другар. Вашето куче постоянно е там, с цел да ви слуша, да ви утешава и да ви развеселява след неприятен ден. Ето за какво е толкоз значимо да се отнасяте към вашето кутре вярно, написа beu.bg.

Ето седем неща, които в никакъв случай не би трябвало да вършиме с кучето си:

1. Никога не оставяйте кучето си единствено в колата



Не единствено, че оставянето на кучето ви в колата излага вашето скъпоценно кутре на риск от открадване, само че също по този начин го излага и на рискови температури. Ако времето е прекомерно горещо или прекомерно студено за кучето, може да има опустошително влияние върху него, даже в случай че оставяте прозорците отворени.

2. Никога не прехранвайте кучето си

Лакомствата са превъзходен метод да възнаградите кучето си за положително държание, само че прехранването може да докара до здравословни проблеми. Уверете се, че държите под око количеството, когато става въпрос за вашия окосмен другар, с цел да се подсигурява, че има здравословно тегло!

3. Никога не забравяйте за зъбите му



Хигиената е значима, когато става дума за Вашето кученце! Много кучета могат да развият болести и зъбни инфекции, които не се лекуват. Уверете се, че вашият ветеринарен доктор ревизира зъбите на кучето всякога, когато го посещавате, и не забравяйте да ги почиствате добре.

4 . Никога не използвайте неправилния нашийник

Ако нашийника на кучето наподобява прекомерно стегнат, незабавно вземете нов. Всяка порода има свои характерни потребности, когато става дума за каишка. Някои кучета се нуждаят от нашийник, който седи към врата, до момента в който други имат потребност от нагръдник. Попитайте вашия ветеринарен доктор за детайлности и се уверете, че това е идеалният размер!

5. Никога не споделяйте рискова храна с кучето си



Вие може да желаете да дадете на тези кучешки очи нещо и да зарадвате вашия окосмен другар с няколко хапки от вашата паница, само че доста храни са рискови за кучетата. Преди да им дадете малко от остатъците, не забравяйте да извършите изследване, кои храни са здравословни за кучета и кои са рискови.

6. Никога не удряйте кучето си

Никога не удряйте кучето си по никакъв метод като форма на наказване. Не единствено, че това ще намали доверието на кучето ви, само че и ще бъде по-вероятно да атакува по-късно. Дори и вестник по носа може да унищожи връзката сред двамата ви.

7. Никога не позволявайте на кучето да ви води

Когато вземете Шаро на разходка, се уверете, че той върви до вас или ви следва. Куче, което тича пред вас, може инцидентно да попадне на оживена улица. Ако вашето куче демонстрира непокорно държание, вземете по-къса каишка и работете да го упражнявате, с цел да ви следва.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР