Ако сте решили да започнете диета с цел да се

...
Ако сте решили да започнете диета с цел да се
Коментари Харесай

Първото правило на диетата – откажете се от кафето

Ако сте решили да започнете диета за да се разделите с някой непотребен кг, първото, което би трябвало да извършите, е да се откажете от кафето, откриха американски учени.

Проучването е открило, че използването на кофеин изостря апетита за сладко и в случай че всеки ден пиете кафе, до момента в който сте на диета, неистово ще ви се хапва шоколад или торта, а дните на диетичен режим ще се трансфорат в пъклен страдания.

Пред Дейли мейл професор Робин Дандо от Корнелския университет споделя, че той и неговият екип са изследвали връзката сред пиенето на кафе и желанието за сладко със 107 доброволци.

Крайните резултатите са посочили, че при хората, които са подвластни от кофеина, желанието да си хапнат нещо сладко е с 20% по-силно.

Участниците в проучването са били разграничени на две групи. Едната група всяка заран е пиела мощно черно кафе, а втората – безкофеиново кафе. И двете групи прибавяли еднообразно количество захар към чашата със утринната си напитка.

В края на проучването обаче се оказало, че групата на безкофеиново кафе е хапвала по-малко сладкиши и надлежно – отслабнали са повече от хората, които не се разделили с кофеиновата си напитка.

 Пиене на кафе

От друга страна, китайски учени настояват, че кофеинът ви прави по-активни и в случай че пиете по чаша кафе всяка заран, ще сте по-мотивирани да спортувате.

Тяхно проучване е посочило, че хората, които стартират деня си с чаша кафе, са по-активни денем, тичат в парка и са подтиквани постоянно да посещават фитнес залата.

Ежедневната доза обаче не трябва да надвишава 50 грама дневно, тъй като в противоположен случай става рисково за сърцето и нервната система.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР