Ако смятате, че сте опитали всичко, шотландското кафене Олдуич има

...
Ако смятате, че сте опитали всичко, шотландското кафене Олдуич има
Коментари Харесай

Това е най-лютият сладолед на света! Стиска ли ви да го опитате

Ако смятате, че сте пробвали всичко, шотландското кафене Олдуич има с какво да ви провокира. Отскоро там се предлага най-лютият сладолед на света, който бие всички върхове за пикантна храна.

Сладоледът се серива единствено в случай че клиентът авансово е подписал декларация, с която освобождава кафенето от отговорност при положение на здравословен проблем и удостоверява, че е осведомен с рисковете от потреблението на сходна храна.

Лютото предизвикателство носи името Respiro del Diavolo или Дъхът на Дявола. Оценено е с 1 569 300 точки по скалата за лютивост на Скови, оповестява английския вестник Метро.

От заведението споделят, че с цел да поръчате този сладолед, би трябвало да сте навършили 18 години и авансово да прочетете какви опасности крие потреблението на прекомерно лютива храна.

Докато подготвят сладоледа, сладкарите носят специфични ръкавици. Сладоледът е 500 пъти по-лют от пиперливия сос Табаско. Като цена обаче всеки може да си го разреши, тъй като коства едвам 2 английски лири.

Приготвянето на лютото кулинарно прелъщение е почнало в Италия, а рецептата е обичайната за Апенините, като датира от 1936 година. След това рецептата е пренесена в Шотландия, където са огромни фенове на лютото.

Дъхът на Дявола ще е същинско тестване за търсячите на интензивни усети, а хората, които са го пробвали, настояват, че е същинска детонация за устата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР